رفتن به محتوای اصلی
x

بخش ام اس و آی سی یو بیمارستان کاشانی

معرفی و تاریخچه

بیمارستان کاشانی 
 
بیمارستان آموزشی درمانی کاشانی در گذشته با نام بیمارستان یکصد تختخوابی و سپس "ثریا" شناخته شده و از بیمارستان‌های قدیمی شهر اصفهان است. علی‌رغم این که شکل ساختمان، شکل مناسبی نیست، ولی برای مردم اصفهان شناخته شده است و سال‌هاست به عنوان مرکز ترومای استان اصفهان و استان‌های همجوار شناخته می‌شود. این بیمارستان در سال 1332 در زمینی به مساحت 25000 متر مربع با زیر بنای 15000 متر مربع و با هدف احداث یک مرکز آموزشی درمانی تأسیس گردید. 
بیمارستان کاشانی در سال 1332 از سوی بهداری به دانشکده‌ی پزشکی واگذار می‌شود که مقداری از سفت کاری آن انجام شده بود و تکمیل ساختمان آن از اعتبارات دانشکده پزشکی صورت می‌گیرد. برنامه‌ریزی کارها از سال 42 (نیمه دوم اسفند سال 41) شامل تکمیل و تجهیز این بیمارستان بود. به همت دکتر ادیب و دکتر ابوتراب نفیسی در طول سال‌های 1342 تا 1346 اقداماتی عمرانی، تأسیساتی و تجهیزاتی در این بیمارستان انجام گرفت:
- پس از تعمیرات جریی، به وضع تختخواب‌ها، پتو، ملافه و لباس بیماران سروسامان داده شد.
- آشپزخانه و رختشویخانه بیمارستان تجهیز شد ولوازم و ماشین‌های رختشوئی و آشپزی خریداری و نصب گردید. 
- داروهای مورد مصرف به طور کافی تدارک و تهیه گردید.
 - در بخش شرقی زمین بیمارستان یک بخش و درمانگاه اورژانس از محل اعتبارات سازمان برنامه ساخته شد. 
3- تجهیزات رادیولوژی و رادیوایزوتوپ در زیر زمین ساختمان تهیه و نصب شد و نیز یک اطاق مخصوص بمب کبالت با دیواره‌های قطور بتونی در کنار این زیر زمین برای استفاده از اشعه‌ی کبالت ساخته شد. به این نکته توجه شود که ساختن یک اطاق با سقف و دیوار قطور بتونی در شرایط تکنولوژی دهه 1340 اهمیت این اقدامات را دو چندان می کند.
در سال ۱۳۵۲ نیز بخش اسکن تیروئید و در سال ۱۳۶۸ بخش سی تی اسکن در بیمارستان احداث گردید. در سال ۱۳۷۰ ساختمان جدید با زیر بنای ۸۰۰۰ مترمربع در پنج طبقه احداث و مکمل ساختمان قدیمی شد.
همچنین درسال ۱۳۷۱ بخش فیزیوتراپی بیمارستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در سال ۱۳۸۳ در راستـای سیاست‌های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان بخش نورولوژی به مجموعه بخش‌های بستری بیمارستان افزوده شد. در سال ۱۳۸۶ با راه اندازی بخش صرع، این مرکز به عنوان اولین مرکز ارائه دهنده خدمات مانیتورینگ و جراحی صرع شناخته شد و پس از آن در سال ۱۳۸۷ عملیات ساخت اورژانس ترومای مرکز به عنوان بزرگترین اورژانس ترومای استان آغاز گشت و تا کنون نیز ادامه دارد.
به خاطر وضعیت بسیار نامناسب بیمارستان و اورژانس بیمارستان، برخی از ساختمان‌ها تخریب و پروژه ساخت اورژانس آن بیمارستان از سال 86 آغاز گردید. البته در مرحله اسکلت تا سال 94 کار متوقف شد و در اواخر نیمه سال 94، مجددا کار با کمک همه‌ی مجموعه‌ دانشگاه و وزارت متبوع  و موقوفه مرحوم جناب گازور کار آغاز شد. در این توسعه، حدود 8500 متر ظرف حدود 17-16 ماه به ظرفیت بیمارستان کاشانی اضافه و به بهره‌برداری رسید. البته ضمن توسعه بسیار مناسب اورژانس بیمارستان، در آن مجموعه 10 اتاق عمل هم اضافه شد. 
این بیمارستان به عنوان مرکز ترومای استان اصفهان با داشتن بزرگ‌ترین اورژانس تروما، دستگاه سی تی اسکن، ام آر آی  جدید و آزمایشگاه مجهز در حال ارائه خدمت است. احداث خیابان روضات در ضلع جنوبی بیمارستان کاشانی هم منجر به دسترسی بهتر و آسان به این بیمارستان گردید. 

 

نمایش تصویری