رفتن به محتوای اصلی
x

کلینیک ویژه تخصصی که به اختصار کلینیک ویژه خوانده می‌شود واحدی است دولتی ولی مستقل که به عنوان یک واحد درمانی دولتی و سرپائی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی (معاونت درمان) اداره می‌گردد. کلینیک ویژه با استفاده از نیروهای تخصصی و فوق تخصصی هیأت‌علمی تمام وقت فعالیت می‌کند و دارای شخصیت حقوقی مستقل است. در واقع اهداف تشکیل این نوع مرکز ارائه خدمات درمانی دولتی عبارتند از:
- ارائه خدمات با تعرفه دولتی به منظورافزایش رضایت‌مندی بیماران
- ارائه خدمات درمانی و تشخیصی سرپائی با استفاده از اعضای هیأت‌علمی تمام وقت
- سامان‌دهی مناسب‌تر سیستم ارجاع
- بهره‌برداری مناسب از امکانات دانشگاه
- افزایش ضریب اشغال تخت بیمارستان‌های آموزشی
- ایجاد دسترسی در ساعات غیراداری برای بیماران
- حفظ اعضای هیأت‌علمی تمام وقت در جهت ارتقای کیفیت درمان و افزایش حضور مستمر
پیشینه تشکیل اولین کلینیک ویژه در اصفهان به دهه 40 و ریاست آقای دکتر قاسم معتمدی به عنوان رئیس دانشگاه اصفهان بر می‌گردد. در زمان تصدی دکتر معتمدی به پزشکان تمام وقت این اجازه داده شد تا طبابت خصوصی خود را در دانشکده انجام دهند. در واقع هدف اصلی این بود تا پزشکان فارغ‌التحصیلی که به ایران برگشته بودند و تعداد آنها در آن زمان نزدیک به 55 نفر بود انگیزه‌ای برای ماندن و خدمت در دانشگاه در آنها ایجاد گردد. آقای دکتر سیاوش صحت یکی از پزشکانی بود که همراه با 54 نفر دیگر از پزشکان در رشته‌های مختلف از آمریکا به ایران برگشته بودند. 
با حمایت‌های دکتر معتمدی اولین گام‌های ساخت کلینیک ویژه در بیمارستان صد تختخوابی (کاشانی) برداشته شد و آقای دکتر صحت به عنوان رئیس کلینیک ویژه منصوب گردید. این کلینیک ویژه در طبقه بالای بیمارستان مستقر بود که تنها و بهترین بیمارستان اصفهان بود که تجهیزات دانشگاه را در اختیار داشت و بهترین تجهیزات مورد نیاز را هم فراهم می‌کرد. 30 درصد از درآمد حاصله کلینیک سهم دانشگاه و بقیه هم سهم پزشکان بود و همه هم از این بابت رضایت داشتند. 

منابع:
- مصاحبه دکتر سیاوش صحت،پیشکسوت جراحی، بهمن ماه 1399.
- دفتر مستندسازی تاریخ توسعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بهمن ماه 1339.