شروع کار دانشکده پزشکی اصفهان در ساختمان کوچک و محقری بود در خیابان شیخ بهایی که یک سالن تشریح و سالن کنفرانس و آزمایشگاه شیمی آزمایشگاه میکروب داشت و سپس بعد از احداث ساختمان داروسازی فعلی به آنجا منتقل گردید. بتدریج دانشکده های دیگر مثل دانشکده ادبیات و دانشکده پزشکی و ... ساخته شد.
دوره های اکسترنی غالبا در بیمارستان کاشانی و 100 تختخوابی سابق و خورشید بود. در آن دوران متخصص داخلی به صورت پیور کار نمی کردند و گرایش هایی به رشته های مختلف داشتند مثل خون، روماتولوژی، عفونی، اعصاب، قلب، کلیه و ... اساتید محدودی فعال بودند مثل اقایان دکتر جلوه، دکتر ابوتراب نفیسی، دکتر عباسعلی موحدیان، علی صادقی (کلیه)، دکتر فرهاد، دکتر شعله ور و دکتر ابراهیمی.
قبل از تشکیل آموزشگاه عالی بهداری و دانشکده پزشکی در اصفهان، مؤسسات وابسته به بهداری عهده دار درمان بیماران داخلی بودند. بدیهی است قبل از تشکیل دانشکده، اکثر پزشکان عمومی، بیماران داخلی را درمان مینمودند که پس از تأسیس و تشکیل دانشکده پزشکی، به تدریج رشتههای داخلی، دانشجوی تخصصی پذیرفت. ابتدا در بیمارستانهای نور و کاشانی، بخشهای داخلی افتتاح گردید. سپس با راهاندازی بیمارستان الزهرا (س) بخش داخلی با 120 تخت تأسیس گردید. بدیهی است در حال حاضر رشتههای مختلف داخلی در یکدیگر ادغام شده است، ولی به علت کثرت مشغله گروه، به نظر میرسد الزاماً، بتدریج رشتههای مختلف داخلی به گروههای جداگانهای تبدیل شوند.
گروه داخلی، در ابتدا توسط آقایان: دکتر ابوتراب نفیسی، دکتر مسیح جلوه، دکتر مصطفی راسخ و شادروان دکتر علی صادقی، دکتر یعقوبزاده، دکتر علی موحدیان که از بنیانگذاران رشته داخلی در دانشکده پزشکی اصفهان بوده و بسیاری از اساتید فعلی دانشکده پزشکی از شاگردان اساتید فوق هستند، شروع به کار نمود. گروه داخلی به عنوان مادر کلیه رشتههای علم پزشکی محسوب میشود، و اکثر مشاورههای بخشهای تخصصی را انجام میدهد.
این گروه، یکی از قدیمیترین گروههای آموزشی است. گروه از سال 1324 در آموزشگاه عالی بهداری اصفهان تشکیل گردید، و سپس به دانشکده پزشکی تبدیل شد. گروه در ابتدا از بخشهای داخلی، کودکان، رادیولوژی، اعصاب و روانپزشکی تشکیل شده بود و مدیریت گروه به عهده آقای دکتر ابوتراب نفیسی واگذار شده بود. پس از آن، از سال 56-1350 آقای دکتر عباسعلی موحدیان و از سال 59-1356 آقای دکتر هوشنگ دانشگر مدیریت گروه را عهده دار بودند.
پس از آقای دکتر هوشنگ دانشگر، آقایان: دکتر گلشن، دکتر علوی، دکتر مسعود پورمقدس، دکتر محمد کریم شهرزاد، دکتر طالب آزرم مدیریت گروه را به عهده داشتند و از بهمن 74-1368 آقای دکتر منصور شعلهور مدیریت گروه داخلی را عهدهدار بود که مجدداً از مهرماه سال 1374 آقای دکتر مسعود پورمقدس مدیریت گروه را به دست آورد.
گروه داخلی شامل: قسمتهای قلب، گوارش، کلیه، غدد، بیماری ریوی، خون و روماتولوژی است، گروه داخلی عمدتاً دانشجویان سال چهارم پزشکی را تدریس میکنند و طی چهار ماه کارآموزی عملی و تئوری، تمام رشتههای داخلی را فرا میگیرند. ضمناً گروه داخلی عهدهدار آموزش بیماریهای داخلی برای اینترنها است. از آن گذشته همه ساله، دستیارهای داخلی در گروه داخلی آموزش میبیند. گروه داخلی در رشتههای جهاز هاضمه و قلب رشته فوق تخصصی دارد و متخصصین داخلی پس از اخذ تخصص میتوانند در این دو رشته به تحصیل فوق تخصص بپردازند.
گروه داخلی علاوه بر آموزش دانشجویان سال چهارم، عهدهدار آموزش رشته فیزیوپا تولوژی به دانشجویان سال سوم است. لازم به تذکر است که گروه داخلی تقریباً در همه مراکز پزشکی اعضای هیأتعلمی دارد و علاو بر آموزش دانشجویان، عهدهدار درمان بیماریهای داخلی است.
تاکنون گروه داخلی، در رشتههای مختلف آن، متخصص و فوق تخصص زیادی پرورش داده است. اکثر دانشجویان رتبه اول امتحانات بورد تخصصی، از پرورشیافتگان این گروه بوده که در اقصی نقاط مملکت به امر درمان بیماران میپردازند و در دانشکدههای مختلف به کار تحقیق و آموزش مشغول و یا در کشورهای اروپایی و آمریکایی و دانشگاههای معتبر بینالمللی به تدریس و تحقیق و درمان میپردازند.
منابع:
- مصاحبه دکتر جواد مقتدری اصفهانی، خرداد ماه 1400
- راهنمای پزشکی استان اصفهان، به کوشش ملیحه سلیمانیان، مصاحبه دکتر هوشنگ دانشگر،انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 1376.
- از مکتب خانه تا دانشگاه، دکترعباس ادیب، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،1393
- دفتر مستند سازی تاریخ توسعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 1399.