رفتن به محتوای اصلی
x

قبل از سال 1332 چند دندانپزشک و دندانساز به امور دندانپزشکی شهر اصفهان می‌پرداختند. بعد از آن در اصفهان حدود هفت نفر دکتر دندانپزشک مشغول به کار شدند که سه الی چهار نفر آنان در خدمت دولت و بقیه خصوصی کار می‌کردند. در آن زمان، شهرداری دارای برزن در بخش‌های مختلف اصفهان بود که در چند منطقه درمانگاه مختصر دندانپزشکی با لوازم اولیه از قبیل داویه، سرنگ و... بود که دو الی سه نفر دکتر دندانپزشک از جمله آقایان: دکتر هنجنی، دکتر قاضی نور، دکتر صدری در آن درمانگاه به کشیدن دندان و مداوای دندان درد مشغول بودند.

همان‌طوری که اشاره شد در شهر تعداد زیادی دندانساز غیرمجاز به کشیدن دندان و معالجه آن مشغول بودند که با وجود مخالفت‌های بهداری وقت، برای تعطیلی آنها نتیجه ‌ای حاصل نشد تا اینکه امتحانی جهت دندانسازان تجربی برگزار گردید و افرادی که موفق به کسب امتیاز گردیدند، با در نظر گرفتن شرایطی برای داشتن مطب در شهر یا روستا، به عنوان دندانپزشک تجربی شناخته شدند. به مرور زمان بر تعداد دندانپزشکان افزوده می‌گشت و تا اندازه‌‌ای لوازم مجهزی برای درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها تهیه گردید. هر چند هنوز فقط به کشیدن دندان و مداوای درد آن اکتفا می‌شد. 
در مرکز بهداشت ابن سینا درمانگاه دندانپزشکی وجود داشت که در آنجا توصیه‌هایی در مورد بیماری‌های لثه و دندان و آموزش بهداشت به مادران باردار، سرویس داده می‌شد. 
نظر به این که شهر اصفهان یکی از بزرگترین شهرهای ایران است، وضعیت بهداشت و درمان دهان و دندان مورد توجه مسئولین و مردم بوده است. تا این که در سال 1353 دانشکده دندانپزشکی اصفهان شروع به کار نمود. در ابتدا، دبیرخانه آن در دانشکده پزشکی افتتاح و چند تن از دندانپزشکانی که عضو کادر هیأت‌علمی دانشکده پزشکی بودند، هسته اولیه دانشکده را تشکیل دادند و پس از گذشت یکسال در ساختمان موقتی که بدین منظور ساخته شده بود نقل مکان نمودند و در سال 1355 نیروهای جدید کادر آموزشی انتخاب و برای اخذ درجه تخصص به خارج از کشور اعزام شدند. با افتتاح ساختمان اصلی دانشکده در سال 1363 و تهیه تجهیزات مدرن، دانشکده مسیر پویایی علمی خود را شروع نمود. دانشکده دندانپزشکی یکی از مراکز تحقیقات دندانپزشکی در ایران است که مورد تأیید مراکز علمی بین‌المللی نیز قرار گرفته است. 
علاوه بر آموزش دندانپزشکان عمومی، دانشکده به امر آموزش تعداد زیادی متخصص در رشته‌های اندودنتیکس، ارتودنتیکس، پریودنتیکس، جراحی دهان و فک و صورت و دندانپزشکی ترمیمی اقدام نموده است. دو مرکز تحقیقاتی مواد دندانی و دکتر ترابی‌نژاد که در دانشکده دندانپزشکی مستقر می‌باشند، فعالیت چشمگیری در امر تحقیقات کاربردی دارند و مراکز درمانگاهی آموزشی در محل اصلی دانشکده، بیمارستان امین، درمانگاه تخصصی قائدی و مرکز تخصصی شماره سه واقع در چهار راه تختی کلیه خدمات تخصصی را به افراد نیازمند ارائه می‌نماید.

منابع:

- راهنمای پزشکی استان اصفهان، به کوشش ملیحه سلیمانیان، مصاحبه دکتر علی اکبر هنجنی، دکتر سیدبهروز موسوی،انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 1376.
- از مکتب خانه تا دانشگاه، دکترعباس ادیب، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،1393
- دفتر مستند سازی تاریخ توسعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 1399.