یکی از هفت بسته طرح تحول نظام سلامت که به عنوان یکی از طرحهای بزرگ ملی اتفاق افتاد ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستانهای دولتی است. با این طرح کشور توانست ظرفیتهای بسیار خوبی را در زمینه زیرساختهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی، مجهز شدن بیمارستانها و تجهیزات قابل توجهی در حوزهی بهداشت و درمان، همچنین تربیت نیروهای متخصص و دستیاران و سایر ردههای پزشکی انجام دهد. این توسعهها باعث شد در اغلب شهرستانهای استان اصفهان نیروی متخصص پزشکی داشته باشند و این امر باعث ایجاد سهولت برای مردم در زمینه پرداخت هزینه شخصی و خصوصاً کاهش بحث هزینههای بخش بستری در اصفهان و تمام نقاط کشور شد. از این فرصت برای افزایش تختهای بیمارستانی، بازسازی و نوسازی بیمارستانهای موجود، تجهیز بیمارستانها، نوسازی و بازسازی مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت در اغلب نقاط استان استفاده شد. ظرفیت عظیمی که در ساخت و توسعه تختهای بیمارستانی و تختهای آیسییو موجود بود، همچنین حضور نیروهای متخصص در سراسر استان باعث شد که کشور و خصوصاً این استان در شرایط کرونا، آسیب کمتری ببیند.
با اجرای این برنامه ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستانهای دولتی، هتلینگ بیمارستانهای دولتی به طور کامل بازسازی و نوسازی خواهد شد. به طوری که تمامی بیمارستانها تا مهرماه سال جاری به حداقل استاندارد (سه ستاره) خواهند رسید.
از طرفی، کیفیت بهداشت، تغذیه و خدمات غیرپزشکی بهبهود خواهد یافت و تعداد نیروی انسانی پرستاری و کمک پرستار به استانداردهای کشوری نزدیک شده و امور مرتبط با بیماران توسط کادر شاغل در بیمارستان صورت خواهد گرفت.
در مجموع هدف این برنامه رضایمندی مردم از بیمارستانهای دولتی است و قرار است این برنامه به میزان 1/25در صد از پرداخت مستقیم از جیب مردم (OOP) را کاهش دهد.
منابع:
- مصاحبه با دکتر غلامرضا اصغری، تیر ماه 1400
- دفتر مستند سازی تاریخ توسعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان