سیر توسعه و تحولات مرکز پزشکی سنبلستان (امین) در سالهای 1353 تا 1355
بر اساس گزارشهای منتشر شده در نشریه "اخبار دانشگاه"
احداث ساختمان زایشگاه امین
(گزارش منتشر شده در تیر ماه 1353)
ساعت ۸ صبح روز جمعه بیست ویکم تیرماه (1353) اولین کلنگ ساختمان زایشگاه ۲۵۰ تختخوابی امین در محل زایشگاه فعلی امین با حضور آقای زاد استاندار و رئیس دانشگاه، معاونین و عده ای از استادان و محترمین شهر بزمین زده شد. در این مراسم ابتدا آقای دکتر علی نواب رئیس دانشکده پزشکی گزارشی از عملیات انجام شده و همچنین تعداد تخت های مراکز پزشکی وابسته بدانشگاه بعرض رسانید، سپس اولین کلنگ ساختمان توسط حضرت آیت الله امام جمعه بزمین زده شد.
در این مراسم آقای دکتر معتمدی رئیس دانشگاه، چند تن از مدیران گروههای آموزشی دانشکده پزشکی و
گروهی از اساتید و معتمدین شهر و دانشجویان شرکت داشتند. نخست آقای دکتر على نواب رئیس دانشکده پزشکی طی بیانات مشروحی ابتدا به تاریخچه زایشگاه امین پرداخت و سپس به امکانات مراکز درمانی دانشگاه اشاره نمود و گفت: تخت خواب های مراکز پزشکی وابسته بدانشکده پزشکی در چند سال اخیر از تعداد ۳۵۰ تخت به ۹۷۰ تخت افزایش یافته و در انتهای سال ۵۴-۵۳ به ۱۲۲۰ و در انتهای سال ۵۵ - ۵۴ به ۱۵۰۰ تختخواب افزایش خواهدیافت و امیدوار است در سال ۵۷-۵۶ با اتمام ساختمان بیمارستان بزرگ آموزشی ۷۸۰ تختخوابی دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان مجموع تختخوابها برای بیماران را به بالای دوهزار برساند.
زایشگاهی که از امروز ساختمان آن آغاز میشود در چهار طبقه خواهد بود که مساحت کل آن برابر ۱۲۰۱۰ متر مربع میباشد. برای حفظ درختان کهن موجود بنا بدستور ریاست دانشگاه طرح نقشه بنحوی انجام گرفته است که درختان مزبور حفظ گردد. هزینه کل ساختمان با تاسیسات بهداشتی و تهویه مطبوع و آسانسور و غیره برابر ۱۱۱۱۸۶۴۸۱۴ ریال است که با توجه به سطح زیر بنا از قرار هر متر مربع زیربنا ۹۲۰۰ ریال تمام خواهد شد. مهندس مشاور ساختمان موسسه مهندسین مشاوراوریان و پیمانکار ساختمان شرکت ساختمانی دشت که سابقه فراوانی در اینگونه امور دارد میباشد. زایشگاه شامل ۲۱۸ تخت عمومی شامل اطاقهای ۶ و ۲ تختی و بخش خصوصی شامل ۳۲ اطاق يك تختی است. ساختمان مذکور مجهز به کلیه وسائل تاسیساتی مدرن از قبیل سیستم تهویه مطبوع وغیره خواهد بود. این مراسم در ساعت ۱۰ صبح پایان یافت.
اهدا دو باب خانه جهت توسعه بیمارستان امین
(گزارش منتشر شده در مرداد ماه 1353)
اطلاع حاصل نمودیم که توسط آقای مهندس عبدالحسين ملك التجار مدير عامل شرکت ساختمانی دشت، دو باب خانه بمبلغ ۱۵۰۰۰۰۰ ریال واقع در کوچه شمالی بیمارستان امین خریداری و به دانشگاه اصفهان اهداء گردید. پس از کسب این خبر در تماسی که با آقای مهندس ملك التجار داشتیم انگیزه این اقدام را چنین توصیف کرد:پس از تخریب ساختمانهای قدیمی بیمارستان امین، در موقع پیاده کردن نقشه زایشگاه ۲۵۰ تختخوابی متوجه شدیم که برای استفاده کامل از زمین بیمارستان مجبور خواهیم بود درختان کهن بيمارستان را قطع کنیم. برای حفاظت درختان و همچنین رفع انحراف کوچه شمالی بیمارستان شرکت ساختمانی دشت تشخیص داد که اگر دو باب خانه به پلاکهای ۱۰۹۸ و ۱۰۹۸/۲ خریداری شود این مشکل منتفی خواهد شد. بهمین منظور خانه های مذکور خریداری و اسناد آن بنام دانشگاه اصفهان انتقال یافت.
احداث بیمارستان کودکان در مرکز امین
(گزارش منتشر شده در دی ماه 1353)
در حضور هیئت امناء دانشگاه اصفهان، یکشنبه گذشته عملیات ساختمان بیمارستان کودکان "مهدی و عبدالحسين کتابی" در مرکز پزشکی سنبلستان وابسته بدانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان آغاز شد. در ساعت ۱۱۰۱۵ دقیقه آقای دکتر محمد محيي دانشیار دانشکده پزشکی معروض داشت:
شهر یك میلیون و نیم نفری اصفهان در حال حاضر فقط از ۷۰ تخت اطفال موجود در مراکز پزشکی دانشگاه را از تعدادی دیگر در همین حدود در بیمارستان سازمان بیمه های اجتماعی میتواند استفاده نماید و با توجه به رقم جمعیت شهر، پیداست که این تعداد تخت نمی تواند جوابگوی نیازمند بیمه ها باشد. دانشگاه اصفهان که علاوه بر فعالیتهای آموزشی همواره نسبت بمعادل درمانی مردم شهر توجه و علاقه داشته و دارد، مدتی پیش در صدد بر آمد که در رفع این کمبود چشمگیر نیز گامی بردارد. خوشبختانه در جریان این تصمیم گیری مردی بنام آقای حاج مهدی کتابی آمادگی خودرا برای قبول هزینه ساختمان يك بيمارستان بمبلغ چهار میلیون تومان بدانشگاه اصفهان اعلام داشت و دانشگاه نیز با استقبال وتقدير از این نیت خیر موافقت نمود زمین مورد نیاز را در مرکز باختیار بگذارد.
براساس این توافق، نقشه ها آماده و پیمان لازم منعقد گردید و امروز اولین كلنگ ساختمان بیمارستان کودکان عبدالحسین و مهدی کتابی در زمینی بمساحت ۵۰۰۰ مترمربع برزمین زده خواهد شد و پس از ۱۸ ماه ساختمان پایان رسیده و برای تجهیزات آماده خواهد گردید. بدین ترتیب برنامه هائی که در این مرکز پزشکی در دست اجرا میباشد بقرار زیر است:
١- زایشگاه بزرك در ساختمانی چهار طبقه با گنجایش ۲۵۰ تخت خصوصی نیم خصوصی و عمومی ۱۲۰۰۰ متر مربع زیر بنا با هزینه ۱۲ میلیون تومان که دارای آزمایشگاه و رادیولوژی خواهد بود.
۲- بیمارستان کودکان که از امروز ساختمان آن آغاز میشود با ۵۰۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه با گنجایش ۲۰۰ تخت و با ۴ میلیون تومان اعتبار هزینه ساختمانی.
٣- خوابگاههای بهیاری و توسعه سرویس تغذیه در سه طبقه با ۲۰۰۰ متر مربع زیربنا و گنجایش ۱۰۰ نفردانش آموز بهیاری. ضمنا کلیه تاسیسات مرکز پزشکی سنبلستان در طبقه زیرزمین این قسمت مستقر خواهد شد.
۴- برنامه بخش نو توانی با گنجایش ۲۰۰ تخت نیز طرح کارهائی است که باید در این مرکز انجام شود.
پس از سخنرانی مذکور اولین کلنگ بیمارستان کودکان عبدالحسین و مهدی کتابی توسط آقای عبدالحسين كتابی بزمین زده شد.
گزارشگر اخبار دانشگاه تلفنی با آقای کتابی پیرامون انگیزه ایجاداین بیمارستان و همچنین علت اصلی این عمل انساندوستانه و خیرخواهانه مصاحبه کوتاهی انجام داد که با هم مرور می کنیم.
انگیزه شما از ایجاداین بیمارستان چه بوده است؟
چون من خودم اصفهانی هستم ودر این شهر بزرگ شده ام، دلم می خواست گامی در راه تامین هر چه بیشتر رفاه همشهریانم برداشته باشم. از این جهت بايجاد يك بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی مبادرت کردم و چون از نزديك شاهد پیشرفتهای دانشگاه اصفهان بودم و ترقیات سریع این دانشگاه را به رای العین دیده و می بینیم، برای تکامل بهتر این مرکز بزرك علمی بیمارستان را در یکی از مراکز پزشکی دانشگاه بنا می نمایم تا قدمی در راه پیشبرد نبات عاليه دانشگاه اصفهان برداشته باشم.
چرا تصمیم گرفتید بیمارستان کودکان ایجاد کنید؟ چون در مجموعه مراکز پزشکی دانشگاه و ایجاد بیمارستان ۷۵۰ تخت خوابی دانشگاه بیمارستانی که مخصوص کودکان باشد نبود و در این شهر فقط ۷۵ تخت برای کودکان بیمار وجود داشت، لاجرم اینچنین تصمیمی اتخاذشد و امیدوارم هر چه زودتر آماده بهره بردای گردد تا این خواسته شهر اصفهان بخود جامعه عمل بپوشاید.
اگر ۴ میلیون تومان بودجه اختصاصی تکافوی هزینه های بیمارستان ایده آلی که شما در نظر دارید نکرد برای تکامل، بر بودجه آن خواهید افزود و آیا در آینده نیز چنین اقداماتی برای رفاه همشهریان خود انجام خواهید داد؟
تصمیم بر این است که بك بیمارستان مجهز در مرکز پزشکی سنبلستان دائر شود. ۴ میلیون تومان بودجه برای ایجاد این بیمارستان اختصاص داده ایم لیکن اگر این بودجه کافی نبود باز هم هزینه ها را تقبل می نمائیم تا بیمارستان ایده آلی که در نظر داریم، همچنانکه که در قرارداد آمده، ۱۸ ماه دیگر افتتاح گردد. ضمنا در آینده باز هم اگر مقدورات اجازه داد اینجنين كمكهائی به دانشگاه عظیم شهرم خواهم نمود تاهمشهریان اصفهانی از مزایای آن برخوردار گردند.
گزارشی از مرکز درمانی امین
(گزارش منتشر شده در تیر ماه سال 1354)
مرکز پزشکی امین در سال ۱۳۴۸ طبق قانون واگذاری بیمارستانهای وزارت بهداری به دانشگاهها به دانشگاه اصفهان واگذار شد. سال ۱۳۴۸ مرکز پزشکی امین يك بيمارستان عمومی بود که بیشتر به مخروبه ای می ماند تا بیمارستان. در این سال دانشگاه عهده دار امور این بیمارستان گردید و به تجهیز و تکمیل هرچه بیشتر این بیمارستان توجه شد. در اواخر سال ۴۸ این بیمارستان با مختصر تعمیری به زایشگاه تبدیل گردید. هنوز چند ماهی نگذشته بود که سیل مراجعين بسوی این مرکز سرازیر شد و دانشگاه را بر آن داشت تا به توسعه آن کمر همت بربندد.
نقاهتخانه امین
اولین ساختمان جدیدی که در این مرکز بزرگ ساخته شد نقاهتخانه ای بود که زیر نظارت مستمر و مستقیم رئیس دانشگاه اصفهان و رئیس دانشکده پزشکی ساخته شد. کمبود تخت بیمارستانی و بستری بودن بیمارانی که در حال بهبود بودند نیاز مبرم بيك نقاهتخانه را نمودار ساخته بود. بدین ترتیب بیماران مراکز پزشکی دانشگاه برای طی دوران نقاهت باین مرکز فرستاده می شدند و بنا به گفته آقای دکتر مشیر فاطمی، رئیس مرکز پزشکی امین، بیمارستان همه امکانات را در اختیار دارد و بودجه کافی نیز برای بیمارستان تامین شده است. به گفته ایشان، همیشه اکثریت تخت های آن اشغال است و زمین متعلق به نقاهتخانه در جنب زایشگاه متعلق به شهرداری بود که به دانشگاه اصفهان واگذار شد تاهم اکنون ساختمانی مجهز و مدرن با نام نقاهتخانه امین را نمودار سازد. مرکز فیزیوتراپی (نوتوانی) نیز در طبقه پائین نقاهتخانه واقع است و همه روزه ۵۰ نفر از بیماران بستری در نقاهتخانه و دیگر مراجعین جهت فیزیو ترافی به این مرکز مجهز می آیند و از امکانات آن بهره ور می گردند.
زایشگاه ۲۵۰ تختخوابی
دو سال پیش (یعنی سال 1352) اگر به زایشگاه امین می رفتیم، مشاهده می شد که در کریدورهای هر بخش این زایشگاه تخت زده و بیماران بستری بودند. این مسئله دانشگاه اصفهان را بر آن داشت تا انديشه ساختمان يك زایشگاه مدرن را بارور سازد و بالاخره اولین کلنگ زایشگاه ۲۵۰ تختخوابی به زمین زده شد. این زایشگاه حدود ۱۲۰۰ متر مربع زیر بنا دارد و چهار طبقه با اسکلت فلزی و نمای آجر تراش قرمز رنك و در و پنجره های آلومینیم در این زایشگاه واطاق زایمان، سه اطاق عمل، اطاق عمل اندوسکوپی، قسمت رادیولوژی شامل چهار اطاق ایکس ری و تاريك خانه، آزمایشگاههای بیوشیمی برداشت نمونه، سرم شناسی، سیتولوژی آسیب شناسی، میکرب شناسی و انگل شناسی ساخته میشود.
درمانگاه بهداشت و تنظیم خانواده
در زایشگاه امین درمانگاهی مختص بهداشت و تنظیم خانواده وجود داشت که دارای تجهیزات کافی و به همت خانم مشیر فاطمی بانوی نیکو کار درمانگاه بهداشت و تنظیم و خانواده در ساختمان جدید مستقر گردید و هزينه ایجاد این ساختمان را آن بانوی نیکو کار عهده دار شد تا به بهترین صورت انجام پذیرد. در این درمانگاه پزشکان متخصص فولتایم، اسیستان رشته زنان و مامائی و کارورزان کامل مشغول انجام وظیفه می باشند.
بیمارستان اطفال کتابی
بهمن ماه سال گذشته (سال 1353) اولین کلنك بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی اطفال مهدی و عبدالحسين کتابی در ۵۰۰۰ متر مربع زیر بنای ساختمانهای مخروبه زایشگاه امین به زمین زده شد. امید میرود این بیمارستان تا پایان سال جاری آماده بهره برداری گردد. این بیمارستان نیز دارای تجهیزات و امکانات مدرن همچون زایشگاه ۲۵۰ تختخوابی است و دارای بخش اطفال، بخش نوزادان و سایر فضاهای لازم و بخش کلينيك ويژه مخصوص اطفال می باشد.
آموزشگاه بهیاری
در زایشگاه امین اولین قسمتهای ساختمانی آموزشگاه بهیاری آغاز شده است و موتورخانه اصلی کلیه قسمت های مرکز پزشکی امین در این قسمت قرار دارد و آموزشگاه بهیاری ظرفیت ۲۰۰ بهیار را دارا خواهد بود و دارای اطاقهای ملاقات، تلویزیون، مطالعه و کتابخانه میباشد.
کلینیک دندانپزشکی
ساختمان کلینیک دندانپزشکی در ۴۵۰ متر مربع زیر بنا و ۵ اطاق دندانپزشکی با وسائل کافی و سایر تأسیسات لازم از خردادماه گذشته آغاز گردید و تا پایان شهریور ماه آینده اتمام می پذیرد.
کاربرد دستگاه لاپارسکوپ در مرکز پزشکی امین
از سال گذشته عمل لاپارسکوپی جهت جلوگیری از حاملگی در مرکز پزشکی امین انجام گردید و همه روزه مراجعین زیادی برای سوزاندن لوله های رحم به این مرکز مراجعه می نمایند. این دستگاه اساسا برای تشخیص بیماریهای زنان و اعضای تناسلی داخلی است و ضمنأ علاوه بر تشخیص، مداری از درمانهای جراحی را هم می توانیم به وسیله این دستگاه انجام دهیم. اساس دستگاه عبارت است از يك نور سرد همراه با اپتيك که داخل لگن را روشن می نماید. این دستگاه از سال ۱۳۴۰ در بخش زنان و مامائی مرکز پزشکی ثریا (آیت الله کاشانی) به کار برده شد و کاربرد این دستگاه در يك مرکز پزشکی دانشگاهی برای اولین بار در دانشگاه اصفهان انجام گرفت. این دستگاه از اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۳ به منظور کنترل جمعیت برای بستن لوله های رحمی مورد استفاده قرار گرفت و تا به حال بیش از ۵۰۰ مورد لوله های رحم توسط این دستگاه بسته شده است.
در اطاق عمل با آقای دکتر محمد محيي دانشیار و متخصص زنان و مامایی که مشغول بستن لوله های رحم بود با چند تن از بانوانی که برای بستن لوله های رحم مراجعه کرده بودند به گفتگو پرداختیم و همه از اینکه دانشگاه اصفهان با داشتن يك متخصص خوب و امکانات عالی اینچنین روشی را برای جلو گیری در حاملگی در شهر اصفهان متداول ساخته است سپاسگزار بوده واین طریق را بهترین روش برای رهائی از ازدیاد جمعیت به حساب می آورند.
مراکز پزشکی دانشگاه در سالی که گذشت
(گزارش منتشر شده در شهریور ماه 1355)
آن هایی که قبلا این زایشگاه را دیده اند اگر در حال حاضر به آن مراجعه نمایند قطعا دچار حیرت و شگفتی خواهند شد و تعجب می کنند که کمتر از ۵ سال این زایشگاه قدیمی به يك غول بیمارستانی تبدیل گردیده. ساختمان های عظیم و پخش های جدید شکل مخصوصی باین منطقه از سنبلستان داده و بطوری پیش می رود که با همت ریاست دانشگاه اصفهان در آینده خیلی نزدیك یکی از بزرگترین بیمارستان های کشور خواهد شد.
وسعت این بیمارستان و فضای سبز آن وجدایی بخش ها که بصورت پاویون در گوشه و کنار قراردارد منظره فوق العاده جالبی به آن داده و در آینده شهر اصفهان بداشتن چنین مرکز پزشکی افتخار می نماید. در حال حاضر ساختمان دولتی جدیدی شامل بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی اطفال برادران کتابی، بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی مامایی و زنان و دویست تختخوابی نقاهتخانه و در آینده نزديك، با شروع ساختمان بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی جراحی اعصاب که توسط آقای مهندس ملك ساخته می شود این بیمارستان رادر شمار یکی از فعال ترین واحدهای درمانی شهر اصفهان درخواهد آورد.
بزودی تجهیز بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی زایشگاهی شروع می شود و به احتمال قریب په يقين از نیمه دوم شهریور در آن يمار بستری می گردد. مرکز بهداشت و تنظیم خانواده این يمارستان یکی از مراکز فوق العاده فعال وقابل معرفی به دیدار کنندگان از دانشگاه اصفهان می باشد. اخيرا يك مرکز داندانپزشکی هم در این بیمارستان دایر گردیده است.
آموزشگاه بهیاری آن با ظرفیت پذیرش يكصد دانش آموز (زندگی شبانه روزی) با اقامتگاه ناظم فنی و توسعه سرویس آشپزخانه آن از برنامه هایی است که بسرعت اجرای آن پیش می رود. رختشویخانه غول پیکر و مدرن آن تاسیسات آب رسانی و حرارتی این مرکز از هر حیث کار آیی فنی این مرکز را تکمبل و خالی از هرگونه نقصی می نماید. در نظر است مدرن ترین تخت های جراحی مورد نیاز در اتاق های عمل آن نصب و مجهز به لوله کشی گازهای طبی باشد و این زایشگاه دارای بیش از 30 اتاق اختصاصی خواهد بود. با گسترش انتهای این مرکز در قسمت شمالی تا منتهى اليه خانه های مسکونی و در نظرگرفتن درب ورودی این بیمارستان بزرگ در خیابان ابن سینا شکوه خاصی به این مرکز خواهد داد و آنرا در مجاورخیابان سروش قرار می دهد.
بزودی این مرکز دارای سرویس رادیولوژی، آزمایشگاه های مجهز و کتابخانه کامل روبرو خواهد شد و نیروی های آن جمعا به بیش از ۹۰۰ نفر خواهد رسید. انشالله دانشگاه اصفهان نقش خود را در رفع تنگنا هایی که در اثر کمبود تختخواب های بیمارستانی بوجود آمده مرتفع می نماید.
افتتاح درمانگاه دندانپزشکی مرکز پزشکی امین
(گزارش منتشر شده در دی ماه 1355)
بیمارستان امین در ابتدا با ۴۸ تختخواب بیمار جزء یکی از بیمارستان های واگذاری از وزارت بهداری به دانشگاه اصفهان بوده است. از آن جایی که این قسمت از شهر اصفهان از پرجمعیت ترین قسمتهای شهر می باشد و با توجه باحتياجات مردم این شهر بیک مرکز بزرگ زنان و زایمان بلافاصله پس از تجهیز این بیمارستان قدیمی از اول فروردین ۱۳۸۹ شمسی بیمارستان با ۶۰ تختخواب مخصوص مامایی و ۶۰ تختخواب نوزاد شروع بکار نموده و در جهت گسترش این مرکز و با راهنمایی های ریاست دانشگاه اصفهان برنامه ریزی برای یك مرکز بزرگ زنان و مامایی و اطفال پیریزی گردید.
مرکز پزشکی سنبلستان پس از اتمام برنامه گسترش پیش بینی شده، بالغ بر ۳۵۲۵۱ مترمربع زیربنا خواهد داشت. که بخش نقاهت خانه با دویست تختخواب بیمارودرمانگاه های آن قبلا موربهره برداری شده است.
بیمارستان نوبنیاد زنان و مامایی امین دارای ۲۵۰ تختخواب تخصصی بیماری های زنان و مامایی و ۱۵۰ تختخواب نوزادان شامل رادیولڑی۔ آزمایشگاه - مراقبت های فوری - بخش نوزادان نارس و بخش جراحی زنان و مامایی بوده که جمعا دارای ۱۲۰۱متر مربع زیربنای ساختمانی می باشد و سعی شده که تجهیزات این بیمارستان از آخرین پدیده های پزشکی و مدرن ترین وسایل طبی تهیه شود که فقط قسمتی از آن آماده شده و تا پایان سال جاری کلیه تجهیزات و وسایل رادیو لژی وادلتراسونك مراقبت های جنینی نصب خواهد شد.
قسمت دوم:
این مرکز دارای بخش دندان پزشکی است که شامل چهارده یونیت دندان پزشکی آزمایشگاه - رادیولژی دندان کتابخانه آمفی تاتر بوده که با ۱۰۱۶ مترمربع زیر بنا تکمیل شده و از امروز مورد بهره برداری قرار می گیرد و دانشجویان دانشکده دندان پزشکی کار آموزی خود را در این قسمت انجام خواهند داد.
قسمت سوم:
این مرکز بزرگ آینده دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان، بیمارستان کودکان کتابی می باشد که بهمت و كمك مالی یکی از افراد خیرخواه اصفهانی بنا شده و در خرداد سال آینده عملیات ساختمانی آن با تمام خواهد رسید. این بیمارستان دارای ۲۱۰ تختخواب مخصوص بیماری های اطفال وشامل کلیه قسمتهای تخصصی کودکان بوده و جمعا ۵۰۰۰ مترمربع زیربنا خواهد داشت.
قسمت چهارم:
ساختمان آموزشگاه بهیاری مرکز سنبلستان که آنهم در خردادماه سال آینده با تمام خواهد رسید و شامل رستوران دانشجویان، کارمندان مرکز، کتابخانه رختشویخانه بوده و ۵۰۳۰ متر مربع زیربنا را بخود اختصاص خواهد داد و ۱۲۰ نفر دانش آموز بهیاری بصورت شبانه روزی در این قسمت بتحصیل و کار آموزی خواهند پرداخت.
قسمت پنجم:
گسترش دیگر این مرکز، بیمارستان جراحی مغز و اعصاب خواهد بود که آنهم بهمت وهزینه شخصی فردخیرخواه دیگری بنام آقای مهندس ملك التجار در سال آینده در این مرکز بنا میشود و تا پایان سال ساختمان و تجهیزات آن به پایان رسیده و یکی از مدرن ترین مراکز جراحی اعصاب و مغزو فیزیوتراپی خواهد بود که جمعا پنجهزار مترزیربنا خواهد داشت و ۱۲۰ تختخواب جراحی را در خود جای میدهد.
قسمت ششم:
این مرکز پزشکی بيمارستان جراحی عمومی و بخش فوریتها که شامل دویست تخت بيمار با قسمت های جراحی، اورژانس، بانك خون و داروخانه مرکزی میباشد و شش هزار مترمربع زیربنا خواهد داشت.
جمع تختخوابهای بیماران در مرکز پزشکی سنبلستان در پایان برنامه گسترش فعلی ۵۰ تختخواب با کلیه تجهیزات مدرن بوده که قابل گسترش به ۱۲۰۰ تخت بیمار میباشد. برای تکمیل کادر پزشکی و پیراپزشکی از قبیل پرستاری بهیاری تکنسین قسمت های مختلف این مرکز، دانشگاه اصفهان برنامه ریزی دقیق و طویل المدتی پایه ریزی نموده که در حال حاضر اجرا میگردد و بموازات افتتاح بخشهای جدید کمبود نیروی انسانی آنها بر طرف خواهد شد.
پس از سخنرانی دکتر نواب، همراهان به کتابخانه درمانگاه رفتند و در این کتابخانه آقای دکتر مشیر فاطمی رئیس کتابخانه مرکز پزشکی امین گزارشی به شرح زیر معروف داشت:
مساحت زیربنا ۱۳۰ مترمربع میباشد و گنجایش ۷۲ نفر نشسته برای مطالعه دارد. اکنون دارای ۱۰۰ جلد کتاب است که بزودی به رقم ۵۰۰۰ خواهد رسید از این تعداد ۵۵۰ جلد زبان فارسی و ۳۵۰ جلد زبان لاتین است که مربوط به بیماریهای زنان و مامایی و بهداشت و تنظیم خانواده و دندان پزشکی و غیره میباشد. و همچنین نوع مجله زنان و مامایی را بزبان انگلیسی آبونمان میباشد و تعداد استفاده دانشجویان در روز ۲۰ نفر بطور متوسط بوده است.
منابع:
- گزارشهای منتشر شده در نشریه "اخبار دانشگاه اصفهان" سالهای 1353 تا 1355
- گروه تاریخ چند رسانه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان