رفتن به محتوای اصلی
x

(گزارش منتشر شده در نشریه اخبار دانشگاه خرداد ماه سال 1350)

ساعت ۵ بعدازظهر روز چهارشنبه دوازدهم خرداد (1350) آقای کیانپور استاندار استان اصفهان به اتفاق آقای دکتر معتمدی رئیس دانشگاه از ساختمان خانه استادان خوابگاه دانشجویان بازدید بعمل آوردند. بلوك شماره يك کوی استادان که دارای ۱۸ آپارتمان دو نفره و ۶ آپارتمان سه نفره باسرویسها و تاسیسات حرارتی با زیربنای بمساحت3040 متر بنا گردیده که چند روز پیش تحویل موقت شده است و این بنا جزئی از ساختمانهای کوی استادان است.

بخاطر تامین رفاه هر بیشتر استادان، به سال ۱۳۵۰ کوی استادان دانشگاه اصفهان با افتتاح اولین واحد از آپارتمانهای دارای يك اتاق خواب بنیان گرفت و بدنبال آن با افزودن واحدهای دیگر به این اندیشه والا شکلی باشکوه بخشید، بگونه یی که هم اکنون بخشی از دانشگاه عظيم ما را کوی استادان همچون يك شهر زيبا فراگرفته است و روز به روز بر عظمت و زیبایی این کوی افزوده می گردد. براساس سخن آقای دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه هدف کلی این است که استاد دانشگاه اصفهان از جهت مسکن مساله یی نداشته باشد و این گروه از خدمتگزاران جوانان آینده کشور بتوانند با رفاه هرچه بهتر به کار آموزش و پژوهش بپردازند.

خوابگاههای دانشگاه

از ابتدای ایجاد دانشگاه در شهر تاریخی اصفهان و جذب جوانان شهرستانی برای کسب دانش به این شهر، مشکلی توجه اولیاء دانشگاه را بخود جلب نمود مسئله خوابگاه این دانشجویان بود. چه این جوانان مخصوصا در سالهای اول و دوم با مشکلات بزرگی از نظر تامین مسکن روبرو بودند و به این سبب از ابتدا سعی بر این بود که هرچه بهتر موجبات رفاه این دسته از مهمانان اصفهان فراهم آید. و به دنبال این نظر بود که ابتدا چند خانه در خیابان آذر جهت استفاده دانشجویان پسر تخصیص داده شد. این خوابگاهها هرچند از نظر کیفیت مناسب بود، از نظر کمیت احتياجات دانشجویان را برطرف نمیکرد، تا اینکه در اراضی کوی دانشگاه يك ساختمان دو طبقه به گنجایش ۱۳۰ نفر با تمام وسایل برای دانشجویان پسر بنا گردید که تا حدی جوابگوی احتیاجات دانشجویان شد. ولی به موازات گسترش دانشگاه اصفهان و جذب دانشجویان شهرستانی به این دانشگاه، ضرورت ایجاب می کرد که به تعداد خوابگاههای دانشگاه افزوده شود و به این ترتیب در سال تحصیلی جاری (1350) مقدمات ایجاد سه خوابگاه جدید فراهم گردید و عملیات ساختمانی آن آغاز شد و با سرعت هرچه بیشتر پیشرفت نمود. از این سه خوابگاه هزینه ایجاد دو ساختمان از محل اعتبارات بودجه نخست وزیری با گنجایش تقریبی هر ساختمان ۱۴۵ نفرو يك ساختمان توسط آقای حسین همدانیان با گنجایش تقریبی ۲۰۰ نفر بنا گردیده است. به این ترتیب در سال تحصیلی آتی اداره امور دانشجویان می تواند حدود ۹۰۰ نفر دانشجویان دختر و پسر را در خوابگاههای موجود دانشگاه مسکن داده و مشکل بزرك دانشجویان شهرستانی را برطرف نماید و بجای ۲۲۰ نفر دانشجوی دختر و پسر که در سال جاری از خوابگاههای مناسب استفاده میکنند، از این پس بیش از ۹۰۰ دختر و پسر با کمال آسایش و آرامش در خوابگاههای دانشگاه اصفهان بسر خواهند برد.

 

(گزارش تهیه و منتشر شده در مهر ماه سال 1350)

کوی استادان و خوابگاه

در این ایام چندین پروژه عمرانی که از سال قبل کار ساختمانی آن آغاز شده افتتاح میگردد و چند ساختمان همچون دانشکده پزشکی و سالن سر پوشیده ورزشی و غیره نیز در ضمن سال افتتاح گردید. دوشنبه گذشته در گفتگوئی که با آقای مهندس محمودیان سر پرست اداره ساختمان و تاسیسات دانشگاه داشتیم  پیرامون ساختمان خوابگاه های جدید گفته شد که ساختمان بلوك جدید کوی استادان شامل ۲۴ آپارتمان که ۱۸ واحد آن يك اطاق خوابه باسالن و ناهار خوری و سرویسهای لازم و ۱۲ واحد 2 اطاق خوابه با مشخصات ذکر شده در حال حاضر مورد بهره برداری است و اساتید از آن استفا می نمایند و دارای تجهیزات حرارت مرکزی و تاسیسات کامل می باشد. همچنين يك بلوك دو طبقه با کل تجهیزات فوق الذکر هم در حال حاضر مورد استفاده استادان قرار گرفته و ساختمان ۵ بلوك دو طبقه که مجموعا ۱۰ آپارتمان را تشکیل می دهد مورد بهره برداری است و دیگر ساختمان های کوی استادان که تا آخر مهرماه اتمام خواهد یافت و تحویل دانشگاه می گردد. کلیه این ساختمانها با بودجه اختصاصی دانشگاه بنا شده و مجموعا در حدود ۷۰۰۰ متر مربع زیر بنا دارد و ناگفته نماند که سه بلوك سه طبة خوابگاه استادان که جمعا ۳۶ واحد آپارتمان را تشکیل میدهد و دارای ۶۰۰۰ متر مربع زیر بنا میباشد سال ۱۳۵۱ ساختمان آن اتمام خواهد بافت.

دومین سئوال خبرنگار ما درباره ساختمان کوی دانشجویان بود که پاسخ گفته شد که اول باید از دو بال خوابگاه اهدایی نخست وزیری که مساحت آن حدود ۳۰۰۰ متر مر میباشد نام برد. این خوابگاهها سال گذشته تحویل دانشگاه گردیده و این خوابگاه گنجایش ۲۹۰ نفردان دانشجو را دارد.

دوم خوابگاه اهدائی آقای حسین همدانیان عضو هیئت امنای دانشگاه اصفهان به مساحت ۴۶۰۰ مترمربع که در روز اول مهرماه سال جاری بدست یکی از دانشجویان گشایش یافت و گنجایش ۳۰۰ نفر دانشجو را داراست. این خوابگاه دارای سه سالن بزرك و تأسیسات حرارت مرکزی و بهداشتی کامل می باشد.

آقای مهندس در مورد آب رسانی این خوابگاهها اظهار داشت :تأسیسات آبرسانی دانشگاه با ایجاد دو مخزن بتونی به ظرفیت هر يك ۵۰۰ متر مکعب در زمینهای کوی دانشگاه ساخته شده و دارای شبکه های لازم می باشد و در حال حاضر مورد بهره برداری است.

در مورد محوطه سازی خوابگاهها وهمچنین نرده کشی اطراف کوی دانشگاه نیز گفت که محوطه سازی کوی استادان و دانشجویان را می توانیم از خیابانی که رابط بین دو کوی استادان و دانشجویان است نام ببریم که تا آخر مهرماه این خیابان اسفالت و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. و اما در مورد نرده کشی باید گفت حد شرقي کوی دانشگاه را تا آخر مهرماه نرده کشی خواهیم کرد که در حدود ۳۰۰۰ متر میباشد. ناگفته نماند که اسفالت کلیه خیابانهای کوی دانشگاه بمساحت تقریبی ۲۰۰۰۰ متر مربع تا آخر مهرماه تمام خواهد شد و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

(گزارش تهیه و منتشر شده در فروردین ماه سال 1354)

کوی استادان دانشگاه نیز در سال گذشته همچون دیگر واحدهای دانشگاهی با تغییر و تحولات چشمگیری روبرو بود. هم اکنون ۵۰۰ نفر در ۸۶ خانو کوی زندگی می کنند و حداقل 14 آپارتمان به آپارتمانها تا ابتدای مهرماه آینده اضافه خواهد شد. در سال گذشته علاوه بر پلاکھای جدید که موجب شد ۱۲ خانوار استاد در کوی استادان ساکن شدند، ۱۴ استاد ساکن کوی با استفاده از بورس تحصیلی عازم اروپا و آمریکا شدند و اساتید جدید به کوی آمدند.

در سال گذشته بطور تقریبی 500 فقره تعمیرات فنی از قبیل تعويض لوله وغيره انجام شد و در حدود ۱۴ آپارتمان نقاشی و تعمیر گردید و به کوی استاد سازمان اداری داده شد. لوله کشی فاضلاب این کوی صورت پذیرفت و لوله کشی آب نیز تا آ اردیبهشت خاتمه می یابد. فضای سبز و درختکاری کوی استادان در سال گذشته توسعه یافته و برق این کوی به برق منطقه ای وصل گردید.

(گزارش تهیه و منتشر شده در مرداد ماه سال 1355)

به کوی استادان میرویم تا بهتر با امکانات آن آشنا شویم و از امکانات رفاهی که برای استادان تامین است آگاهی یابیم. آگاهی با این کلیات را باید در گفت گویی با مهندس محمدعلی کلباسی مسیول، کوی استادان بدست آورد. کلباسی می گوید: در حال حاضر۳۴۰۰۰ متر مربع زیر بنای ساختمان های کوی استادان می باشد. هم اکنون ۱۰۶ آپارتمان در بلوکهای يك اتاق خوابه (سه طبقه یی) دو اتاق خوابه (سه طبقه یی) سه اتاق خوابه (چهار طبقه یی) در اختیار استادان است که با پرداخت يك دهم از حقوق خود به عنوان اجاره بها در آن زندگی می کنند و تا پایان ماه جاری ۲۲۲ آپارتمان دیگر تحویل گرفته خواهد شد و تا پایان سال 1355 نیز ۵۶ آپارتمان جدید در کوی استادان آماده بهره برداری خواهد بود که رقمی در حدود ۱۸۴ را تشکیل میدهد.

در این کوی هم اکنون در مهمانسرای موقت در بلوکهای C۱ و D۲ داریم و مهمانسرای اصلی کوی که در چهار طبقه می باشد و شامل ۱۳۰ اتاق، رستوران و سوپر مارکت و غیره است ساختمان آن شروع و در آینده نزديك پایان خواهد یافت.

کلباسی از نقش دفتر کوی استادان سخن به میان می آورد و می گوید این دفتر آمادگی تام دارد که در هر لحظه مشکلات استادان کوی را منتفی سازد و تا بحال در هر مورد که استادان خواسته اند با تلاش وسیع اقدام شده و بدین صورت يك روح صمیمیت و صفای خاصی بین مسئولان کوی و ساکنان آن بوجود آمده که باید در مرحله اول از همکاری ها وصمیمیت اعضای هیأت مدیره کوی با مسئولان دفتر کوی استادان یاد کرد و این همکاری و فعالیت همه جانبه راستود.

برای آنکه استادان با خیال راحت به کار خود برسند و در هر زمان که خواستند بتوانند به مسافرت بروند اداره انتظامات کشيک 24 ساعته در کوی دایر کرده است و نگاهبان کوی از ایجاد هرگونه رخ دادی جلوگیری می کند. در کوی يك كافه تریا برای استفاده استادان دایر شد و فروشگاه شرکت تعاونی آن اکثر ساعات باز می باشد و کلیه مواد غذایی و نیازمندیهای استادان را تأمین می کند.

ایجاد فضای سبز در صدر برنامه های کوی بوده و در این جهت اقداماتی انجام گرفته و قرار است که یک پارک وسیع جلوی مهمانسرا ایجاد گردد. در ضمن تاسیس میدان های ورزش در زمره برنامه های مهم بوده است که تا حدی در جوار دبستان و کودکستان واقع در کوی ایجاد و در این قسمت اقداماتی دیگر نیز عملی خواهد شد.

مسئول کوی استادان در تشریح برنامه های آتی کوی به بازار مجهز و باشگاه استادان هم اشاره می نماید و امیدوار است که این دوطرح نیز همچنان دیگر طرح ها در آینده نزدیک به مرحله اجرا درآید تا از این بابت نیز برای استادان مشکلی وجود نداشته باشد و بتوانند در آپارتمانهای مجهز خود، که تلاش بر این بوده است تا مدرن ترین و مجهزترین آپارتمانها بر اساس استاندارد های بین المللی باشد، با رفاه هرچه تمام تر زندگی کنند.

مجموعه خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی (بعد از سال 1367)

خوابگاه جی

در ابتدا آموزشگاه عالی بهداری اصفهان بوده است که در آذرماه سال ۱۳۲۵ با حضور جمعی از مسئولان وقت، در خانه کوچکی واقع در خیابان جی اصفهان افتتاح شد. در آن زمان دانشجویان بعد از چهار سال تحصیل موفق به اخذ درجه بهدار می‌شدند. منزل مزبور متعلق به یکی از نیکوکاران اصفهان بود و قرار بود این محل برای همیشه در اختیار آموزشگاه باشد و در مجاورت آن نیز به منظور آموزش بالینی، بیمارستانی احداث شود که به دلایلی این امر محقق نشد. در سال 1368 این مکان به عنوان خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بهره برداری شد. این خوابگاه دارای 4 ساختمان و 144  باب اتاق 2 و 3 و 4  نفره به شرح زیر است.

ساختمان 1 و 2: 3 طبقه  و دارای 100  باب  اتاق 

ساختمان 3: 2 طبقه  و دارای 27  باب اتاق

ساختمان 4: 1 طبقه  و دارای 17  باب  اتاق

 امکانات خوابگاه شامل اینترنت وایرلس، سالن تلویزیون مجهز به تلویزیون LCD و نمازخانه، سایت اینترنت، سالن مطالعه سالن بدنسازی با وسایل ورزشی متنوع، سالن کشتی، پیست دوچرخه سواری، میز  پینگ پنگ  در محوطه  فروشگاه، پیرایشگاه، فضای سبزو راه پله فرار می باشد.

خوابگاه کوثر

خوابگاه کوثر از نظر نوع ساخت غیر خوابگاهی و مسکونی بوده که در سال 1374 توسط دانشگاه علوم پزشکی خریداری شد و به خوابگاه دانشجویی تغییر کاربری داده شد.  دارای 3 ساختمان  و هر ساختمان داری 6 سوئیت  می باشد. سوئیت ها درای 3 باب اتاق 2 و 3  نفره است.  اغلب ساکنین خوابگاه را دانشجویان دوره دستیاری و PHd  تشكيل مي دهند. هر سوئیت مجهز به یک دستگاه رایانه، یخچال، یک دستگاه ماشین لباسشویی و سیستم  وایرلس می باشد. امکانات  دیگر خوابگاه شامل سالن تلویزیون مجهز به تلویزیون LCD و نمازخانه، فضای تفریحی و سالن ورزشی می باشد.

خوابگاه شهیدخرازی و شهیدردانی پور

 این دو خوابگاه پس از تاسیس دانشگاه اصفهان و به منظور پیگیری مسائل رفاهی و سکونت دانشجویان در پردیس دانشگاه ساخته و آغاز به فعالیت نموده است. خوابگاه شهید خرازی  دارای  3 طبقه  و 70  باب اتاق 4  نفره است. خوابگاه شهید ردانی پور شامل 2 طبقه و 36  باب اتاق 2 و 3  نفره است.

اغلب ساکنین خوابگاه شهید ردانی پور را دانشجویان غیرایرانی  تشکیل می دهند. هر دو خوابگاه دارای ورودی و محوطه مشترک می باشد و مجهز به سالن تلویزیون، نمازخانه، سایت اینترنت، وایرلس، سالن مطالعه،فروشگاه، پیست دوچرخه  میز پینگ پنگ در محوطه، زمین فوتبال در محوطه و پله اضطراری و... می باشد.

خوابگاه شهیدمیرباقری

این خوابگاه همانند خوابگاه های خرازی و ردانی پور از اولین خوابگاه هایی است که پس از تاسیس دانشگاه اصفهان ساخته شده است. این خوابگاه 2 طبقه  و 66  باب اتاق 3 نفره دارد. اغلب ساکنین خوابگاه را دانشجویان رزیدنت و PHd  تشكيل مي دهند.

 امکانات خوابگاه شامل سالن تلویزیون مجهز به تلویزیون LCD و نمازخانه، سایت اینترنت، سالن مطالعه، سالن ورزشی، پارک مطالعه و فضای سبز می باشد. اتاقها متصل به سیستم وایرلس می باشد.        

مجموعه خوابگاه های کرمانی و میلاد

فاز 1 خوابگاه  کرمانی  در سال 1373 در 3 طبقه و 80 اب اتاق و فاز 2 خوابگاه  کرمانی در سال 1376در 4 طبقه و 81 اتاق ساخته شد. خوابگاه میلاد در سال1379 و در  5 طبقه ساخته شد و 89  باب اتاق 4  نفره دارد. هر سه خوابگاه دارای ورودی و دفتر مشترک می باشد. 13 باب سالن مطالعه ( 2 باب مرکزی و 10 باب در طبقات ) سالن تلویزیون مجهز به تلویزیون LCD، نمازخانه، بازارچه  شامل خیاط خانه، پیرایشگاه، اتاق اتو، واحد تایپ و زیراکس، تالار سنتی ( فضای تفریحی )، فروشگاه پوشاک و مواد غذایی، پارک مطالعه، پیست دوچرخه، فضای سبز، پله اضطراری اینترنت وایرلس می باشد.

مجموعه رفاهی خوابگاه بهارستان

جدید ترین خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که در شهرک بهارستان واقع و در سال 1398 آماده بهره برداری گردید. ساکنین خوابگاه شهید ردانی پور را دانشجویان غیرایرانی  تشکیل می دهند. این خوابگاه با 3700 متر زیر بنا دارای 4 طبقه شامل 30 واحد 30 متری 12واحد 60متری، 3واحد 45 متری، آشپزخانه، سالن غذا خوری، لندری، مدیریت و... است.

منابع:

- منتشر شده در نشریه اخبار دانشگاه خرداد ماه سال 1350

-گروه تدوین تاریخ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان