بیمارستان امید
مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی حضرت سیدالشهداء(ع) یکی از مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در قسمت جنوب غربی استان اصفهان است که به صورت تخصصی در جهت درمان بیماران صعبالعلاج سرطانی در منطقه جنوب کشور فعالیت مینماید. بیمارستان امید متشکل از ساختمانهای سیدالشهدا و امام رضا است که به نام بیمارستان امید شناخته میشود. قبل از تأسیس این مجتمع، بیماران صعب العلاج سرطانی در سالنی که به همین منظور در مرکز پزشکی فیض قرار داشت بستری میشدند تا این که با افزایش بیماران مرحوم حاج عبدالعلی فیض(ره) با همیاری مرحوم دکتر حکمی آسایشگاه امید را در ملک شادروان مرحوم حاج محمد اسماعیل صراف په مکانی جهت پذیرش و درمان بیماران سرطانی اختصاص دادند این مرکز پس از انقلاب اسلامی به نام حضرت سیدالشهداء(ع) تغییر نام یافت.
در تاریخ ۱۳۴۷ مصادف با عید سعید غدیر خم کلنگ ساختمان آسایشگاه امید به زمین زده شد و با حمایتهای مالی مرحوم فیض و تلاش پیگیر و مستمر بانیان خیر در تاریخ ۱۳۵۰/۰۱/۱۶ به بهرهبرداری رسید. پس از آن با کمکهای مردمی و باز هم با همت والای استاد مرحوم دکتر حکمی در سال های ۵۶ و ۵۷ بنای ساختمانی رادیوتراپی انکولوژی را گذاشته شد و یک دستگاه کبالت ۶۰ برای این مرکز خریداری گردید و در سال ۱۳۶۷ در زمان ریاست آقای دکتر بدری مرحوم -حاج آقا فیروزهای یک دستگاه شتابدهنده خطی خریداری و به این مرکز اهداء نمودند. در این زمان با افزایش تعداد بیماران و مشکل بافت قديمي بيمارستان، بستريشدن بيماران در اتاقهاي ۶ تخت خوابي، و کمبود فضای درماني مطلوب و استاندارد، توسعه و گسترش بخشهاي بيمارستان بسیار ضروری به نظر میرسید و اين نقطه آغازين شكلگيري بناي ساختمان امام رضا (ع) بود که با تلاش شبانهروزي و پيگيريهاي مستمر مسئولین وقت، يك قطعه زمين و سوله متعلق به مدرسه راهنمائي ايمان در اختيار اين بيمارستان قرار گرفت. با تخريب و تسطيح مدرسه فوق زمين موردنياز به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع فراهم گرديد و در سال ۱۳۹۳ ساختمان حضرت ثامن الائمه امام رضا(ع) با حدود ۱۲ هزار متر مربع زیربنا در هفت طبقه با بخشهاي داخلي زنان و مردان، اطفال، اتاق عمل و جراحي، ICU، پیوند مغز استخوان، رادیولوژی، درمانگاههاي تخصصي و ... توسط مقام محترم وزارت بهداشت افتتاح گردید. همچنین ساختمان توسعه بخش اورژانس و ساختمان پیشگیری و غربالگری سرطان در سال ۱۳۹۷ از محل اعتبارات هتلینگ احداث و مکمل خدمات درمانی و تشخیصی این مرکز گردید.
با توجه به رشد جمعیت و افزایش ابتلا به سرطان در اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی به مسأله رسیدگی و درمان این بیماران توجه ویژه ای معطوف نموده و ضمن احیای بخش رادیوتراپی و دستگاههای شتاب دهنده، دو بونکر و چهار دستگاه جدید نصب و راهاندازی شد که با راهاندازی دستگاه Hyenerjy به تحقق اهداف کمک شایانی کرد. البته فراهم کردن این دستگاهها با توجه به تکنولوژی بالا و ایمنی دستگاهها بالاترین هزینه بسیاری را نسبت به بیمارستانهای دیگر برای دانشگاه در برداشت. مشکل پارکینگ این بیمارستان با توجه به حجم ترافیک منطقه نیز از معضلاتی است که در آینده با رایزنی با شهرداری و شورای شهر مرتفع خواهد شد.