بیمارستان شهید منتظری نجفآباد
در حال حاضر نجفآباد مرکز ارجاعات غرب استان است. نجف آباد با بیش از 400 هزار نفر جمعیت بزرگترین حوزه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است و دارای شبکه بهداشتی بسیار بزرگی است.
بیمارستان شهید منتظری عمده بر طرف کننده نیاز درمانی مردم است و به همین سبب توجه دانشگاه بیشتر به مرمت و بازسازی و توسعه این بیمارستان معطوف شده است.
بیمارستان شهید محمد منتظری با مساحت تقریباً ۹۰۰۰ متر مربع و زیر بنای ۸۵۲۱ مترمربع در سال ۱۳۴۷ با ظرفیت ۲۵ تخت تأسیس شده و بیشتر بیماران Stable را پذیرش می داد.
در سال ۱۳۵۰ این بیمارستان به شیروخورشید واگذار شده و حدود ۳ سال بعد به علت فرسودگی ساختمان، تخریب شد و به جای آن بیمارستان فعلی درسال ۱۳۶۱ در دو طبقه با بخشهای اورژانس، اتاق عمل، داخلی، جراحی، اطفال، چشم پزشکی وزایشگاه با ۱۵۴ تخت مصوب به بهرهبرداری رسید .
درادامه روند تکمیلی بیمارستان طی سالهای ۱۳۷۴ بخش CCU، سال ۱۳۷۶ بخش دیالیز، سال ۱۳۸۲ بخش ICU و سال ۹۵ نیز راهاندازی گردید .
درسال ۱۳۹۵وبه دنبال اجرای طرخ تحول نظام سلامت بخش NICU به مجموعه خدمات اضافه گردید.
درسال ۱۳۹۹ساختمان جدید بیمارستان تحت عنوان طرح توسعه بیمارستان به بهرهبرداری رسید.
پروژه طرح توسعه بیمارستان شهید محمد منتظری نجف آباد در زمینی به مساحت ۲۵۰۰متر توسط وزیر بهداشت وقت آقای دکتر هاشمی کلنگزنی شد. این پروژه که در۴ طبقه با مساحت زیر ساخت ۱۱۵۰۰متراحداث شد شامل اورژانس، درمانگاه، زیر زمین که تأسیسات شامل اکسیژنساز، پارکینگ آمبولانس، سردخانه، موتورخانه و مجموعه انبارها را در خود جای داده است. طبقه سوم شامل بخش فوق تخصص جراحی قلب وآنژیوگرافی است. با افتتاح این مجموعه که باعث بهبود شرایط فیزیکی عالی جهت اورژانس و درمانگاه فوق تخصصی و تخصصی شده پذیرش اورزانس و درمانگاه افزایش مییابد وبخش فوق تخصصی قلب به مجموعه اضافه می گردد و مجموعاً ۱۱۰ تخت به کل بیمارستان اضافه خواهد کرد. هزینه ساختمان مجموعه ۲۴ میلیارد تومان بوده که ۱۸ میلیارد ان توسط دولت و۶میلیاردتومان توسط خیرین تأمین شده. تجهیز مجموعه توسط وزارت بهداشت باه زینه ای تقریبا ۸ تا۹میلیارد تومان انجام شده است. در این پروژه تلاش شده که بهترین تجهیزات با در نظر گرفتن شرایط بحران به صورت استاندارد استفاده شود. از جمله استفاده از نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلو واتی، استفاده از دیگهای چگالشی، استفاده از اسانسورهای گیر لس، استفاده از پنل ال ای دی جهت روشنایی، نصب دو دیزل ۸۲۵kva , ۲ فیدره کردن برق ورودی، ایجاد ۵منبع ذخیره آب با مجموع گنجایش ۱میلیون متر مکعب و تجهیز همه فضای موجود با آفلتهای اکسیژن وساکشن جهت استفاده در شرایط بحران.
با توجه به رشد جمعیت و نیاز بیشتر به تختهای بستری، تعداد تختهای فعال در کل مرکز به ۱۹۱ تخت و تختهای درمانی به ۱۴۶ تخت افزایش یافته كه به شرح زیر است :
- بخش جراحی و اورتوپدی مردان با ۲۵ تخت : دارای ۳۲۸ مترمربع فضا و رشته های جراحی عمومی، اورولوژی، اورتوپدی، گوش و حلق و بینی و جراحی اعصاب در آن فعال است.
- بخش جراحی و اورتوپدی زنان با ۲۴ تخت : دارای ۴۴۹ مترمربع فضا و رشته های جراحی عمومی، اورولوژی، اورتوپدی، گوش و حلق و بینی و جراحی اعصاب در آن فعال است.
- بخش CCU با ۱۵ تخت : دارای ۲۹۱ متر مربع در طیقه ی دوم بیمارستان بنا گرديده است.
- بخش ICU با ۱۵ تخت : دارای ۳۲۸ متر مربع زیر بنا در طبقهی دوم بیمارستان كه در سال ۱۳۸۲ بنا شده و بیشتر بیماران این بخش اعزامی هستند .
- بخش مشترک اطفال با ۱۸ تخت و بخش چشم ۹ تخت : دارای ۳۱۴ متر مربع در طبقهی دوم بیمارستان بنا گرديده است.
- بخش داخلی ۲۶ تخت و بخش اعصاب ۱۰ تخت: این دو بخش نیز در یک فضا هستند و دارای ۳۵۰ مترمربع در طیقه ی دوم بیمارستان بنا گرديده است. .
- بخش ليبر ۸ تخت و بخش زنان و مامایی۱۶ تخت: داراي ۶۴۰متر مربع فضا است.
- بخش نوزادان ۳ تخت : دارای ۳۸ متر مربع فضا و داخل فضای مامایی مستقر است.
- بخش دیالیز ۱۴ تخت و دارای ۲۶۹ مترمربع فضا و از ۱۴ دستگاه استفاده می کنند .
- بخش اورژانس ۲۷تخت: دارای ۷۵۶ متر مربع فضا و در سال ۱۳۷۵ راه اندازی و ایجاد بنا گردیده است.
- اتاق عمل ۵ تخت : دارای ۴۰۱متر مربع فضا و ریکاوری اتاق عمل ۸ تخت و دارای ۷۳ متر مربع فضا است.
بیمارستان شهید محمد منتظری در بخشهای پاراکلنیک شامل آزمایشگاه، پاتولوژی، بانک خون، رادیولوژی، ام. ار. آی، سی تی اسکن، سونوگرافی ارائه خدمت میکند.
در درمانگاه فوق تخصصی و تخصصی بیمارستان، خدمات نوار عضله، نوار قلب، نوارعصب،نوار مغز، هولترمونیترینگ، آندوسکوپی، تست ورزش انجام میشود.