رفتن به محتوای اصلی
x


اداره تغذیه یکی از واحدهای تحت نظر مدیریت امور دانشجویی می باشد که وظیفه تهیه مواد اولیه، طبخ و توزیع غذا و سایر نیازهای مرتبط با امور تغذیه ای دانشجویان را دارا می باشد.

بدین منظور مهمترین فعالیت اداره تغذیه، طبخ و توزیع غذای روزانه مورد نیاز دانشجویان شامل صبحانه، ناهار و شام می باشد.

با تلاش مدیریت امور دانشجویی و سایر همکاران، به منظور رسیدن به سرانه مطلوب فضای مورد نیز سلف سرویس ها، انبار، سردخانه و ... گام های مهم و اساسی برداشته شده و با ساخت و تجهیز اماکن جدید ، ایجاد فضاهای مورد نیاز و سالنهای غذاخوری و تهیه وسایل و تجهیزات و نیز بهسازی های لازم بهداشتی، اقدامات بسیار ارزنده ای انجام شده که طی جدول و نمودارهای مربوطه مساحت قسمت های مختلف به طور خلاصه بیان می گردد.

مساحت

 

 

معرفی قسمت های مختلف اداره تغذیه

1-مجموعه غذاخوری مرکزی

این مجموعه در سال 1375 در مقابل دانشکده داروسازی افتتاح شده و در سالهای بعد تا به حال گسترش یافته و در حال حاضر با فضایی حدود 6900 مترمربع از مهمترین محلهای مورد استفاده می باشد که قسمتهای اداری اداره تغذیه نیز در این محل واقع شده است.

این مجموعه دارای 1100 مترمربع فضای آشپزخانه است که ظرفیت طبخ و توزیع غذا حدود4000 پرس را دارد.

 این قسـمت در مقابل دانشـکده داروسـازی واقع شـده است که  عمده ترین فعالیت های تهیه، نگهداری مواد غذایی و نیز طبخ و توزیع ناهار پرسنل دانشگاه، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را بر عهده دارد.

توزیع غذا در سالنهای غذاخوری مناسب و بزرگ با فضایی حدود 3000 مترمربع انجام می گیرد که جهت استفاده کنندگان از تجهیزات و فضای مناسبی برخوردار است.

با ساخت و بهسازی انبارهای این مجموعه به صورت استاندارد و تفکیک آنها بر حسب نیاز و شرایط مناسب بهداشتی جهت نگهداری مواد غذایی ایجاد شده است که تقریبا از این انبارها به عنوان انبارهای مرکزی اداره تغذیه استفاده می شود.

با احداث دو واحد سردخانه بزرگ در این مجموعه که در سال 1382 راه اندازی شده، شرایط نگهداری مواد پروتئینی شامل گوشت، مرغ و ... بسیار مناسب و استاندارد شده است. این مجموعه با دارا بودن 5 سردخانه بالای صفر از توان بسیار مطلوبی جهت نگهداری کلیه مواد غذایی برخوردار است.

وجود سردخانه بزرگ زیر صفر با حجم 197 مترمکعب، فضای مناسبی جهت نگهداری گوشت، مرغ، کره و سایر مواد پروتئینی با شرایط نگهداری زیر صفر می باشد که معمولا در دمای کمتر از 18- درجه سانتیگراد نگهداری می شود. همچنین با تعداد 5 واحد سردخانه بالای صفر که به ترتیب یک واحد جهت نگهداری لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر و مواد غذایی از جمله آبلیمو، نوشابه، مربا و ... و یک واحد جهت نگهداری میوه و سبزیجات و سایر موارد مشابه و یک واحد جهت دیفراست بهداشتی گوشت و مرغ مورد استفاده قرار می گیرد. در قسمت آشپزخانه نیز دو واحد سردخانه بالای صفر جهت نگهداری موقت مواد غذایی قبل از طبخ در نظر گرفته شده است.

2- تالار خلیج فارس

تالار خلیج فارس در سال 1392 ساخت و بهره برداری شده است و  جنب دانشکده های مدیریت و توانبخشی واقع شده است. این مجموعه فضایی حدود 1600 مترمربع را به خود اختصاص داده و طبخ و توزیع غذا با ظرفیت حدود 1500 پرس در این محل امکان پذیر می باشد.

توزیع غذا در سالنهای غذا خوری با فضایی حدود 800 مترمربع انجام می گیرد که استفاده کنندگان از این مجموعه، از فضای کاملا شیک و با امکانات مناسب برخوردار خواهند بود.

این مجموعه دارای  دو سردخانه بالای صفر و سردخانه زیر صفر و انبارهای مخصوص نگهداری مواد غذایی  می باشد.

 توزیع ناهار برای دانشجویان و کارمندان دانشکده های دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، مدیریت و اطلاع رسانی، توانبخشی و فناوری های نوین و ...در این مجموعه انجام می گیرد.

3-رستوران خوابگاههای کرمانی و میلاد

با توجه به اینکه در سالهای قبل کلیه طبخ غذای دانشجویان در سلف مرکزی انجام می شد و به دلیل بعد مسافت خوابگاه و انتقال غذا علاوه بر مشکلات حمل و نقل و ... باعث افت کیفیت غذای تهیه شده می شد، لذا جهت تفکیک و تقسیم شدن آمار شام و کمتر شدن فاصله بین تهیه و توزیع غذا و با مجهز و آماده نمودن رستوران خوابگاه کرمانی، پخت شام خوابگاههای کرمانی و میلاد در این رستوران انجام شده و غذای دانشجویان مذکور در محل توزیع می گردد که در حال حاضر از فضای مناسبی جهت این حجم کار برخوردار است که شامل حدود 700 مترمربع می باشد.

4- رستوران خوابگاه جی

این رستوران وظیفه طبخ غذای مورد نیاز دانشجویان ساکن در خوابگاه جی واقع در خیابان جی را به عهده دارد که دارای 560 مترمربع فضا و سردخانه بالای صفر و زیر صفر می باشد.

توزیع غذا در سایر خوابگاهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

با توجه به اینکه خوابگاههای شهید خرازی و شهید ردانی پور، میرباقری و کوثر (واقع در خیابان کشاورزی) فاقد محل طبخ غذا می باشد، لذا شام مورد نیاز دانشجویان این خوابگاهها در سلف سرویس مرکزی دانشگاه تهیه شده و با شرایط بهداشتی به محلهای توزیع غذای این خوابگاهها ارسال می گردد.