رفتن به محتوای اصلی
x

از ابتدای شکل گیری دانشگاه در اصفهان، زمینهای هزار جریب در ابتدای جاده اصفهان - شیراز به این کار اختصاص داده شد. از سال 1342 به بعد سازمان برنامه و بودجه وقت به تقاضای ایجاد تأسیسات در زمین هزار جریب اعتنا نمی کرد و با این بهانه که در این زمینها یک دانشکده (دانشکده پزشکی) بیشتر ایجاد نشده برای تأسیسات دانشگاهی اعتباری در نظر نمی گرفتند. ولی پیشنهاد دادند که اگر دانشکده‌های ادبیات وعلوم (که در کوچه شاهزاده ابراهیم واقع بود) به زمینهای هزار جریب منتقل شود امکان داشت مجموعه‌ی دانشکده‌های اصفهان را به عنوان یک دانشگاه پذیرفته واعتبارات لازم برای تأسیسات عمومی در این زمین‌ها منظور شود. بدین ترتیب کارمحدود به چانه زنی با سازمان برنامه و بودجه و دریافت اعتباراتی برای پیشرفت کار دانشکده‌ی پزشکی و داروسازی شد. ازمحل صرفه جویی این اعتبارات، یک زمین چمن فوتبال (البته قدری غیر استاندارد)، چند زمین والیبال و بسکتبال چند سالن ورزشی، یک کتابخانه، یک سالن سخنرانی (سالن نفیس)، درختکاری خیابان غربی زمینهای دانشگاه به موازات جاده‌ی شیراز و کارهائی از این قبیل به اجرا در آمد. در سال 1365 متعاقب قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشکده های مربوط به رشته های پزشکی و پیراپزشکی از دانشگاه اصفهان مجزا شد و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان به ریاست دکتر اسماعیل اکبری تاسیس گردید. در این جدایی فیزیکی، هیچکدام از فضاهای ورزشی موجود دانشگاه سهم دانشگاه علوم پزشکی قرار نگردید و هرگونه فضای ورزشی می بایستی از ابتدا ایجاد و امکانات مورد نیاز آنها تهیه و تعبیه می شد.

اولین فضای ورزشی در زمان آقای دکتر اسفندیاری (رییس وقت دانشگاه) و دکتر عبداله کوپایی (معاون اداری مالی دانشگاه) ایجاد گردید. این مجموعه ورزشی رو باز و شامل زمین فوتبال و زمین تنیس خاکی و چند زمین هندبال و والیبال و یک زمن هندبال که آماده چمن بود.

البته دو زمین بزرگ ورزش هم به همت آقای نیلفروشان در مرکز بهداشتی مدرس ساخته شده بود که تکه هایی از چمن های آن برای زمین ورزشی گل هندبال در کنار زمین روباز داخل دانشگاه به اصفهان آورده شد و با ابعاد زمین فوتسال یعنی 20 در 40 چمن کاری شد و تبدیل به اولین زمین چمن در دانشگاه گردید. البته امکانات و فضاهای ورزشی هم در بعضی مراکز و شبکه‌های بهداشتی درمانی وجود داشت مثل زمین ورزشی روباز در شبکه بهداشت درمان خمینی شهر که به مناسبتهایی مسابقاتی در آن انجام می گرفت.

سالن ورزشی شهید موحدی

این پروژه عظیم از سال 1370 جنب مرکز پزشکی الزهرا (س) ساخت آن آغاز گردید ، این سالن چند منظوره شامل دو زمین بسکتبال ، دو زمین والیبال 4 زمین بدمینتون و جایگاه ویژه تماشاچیان می باشد ابعاد سالن (40*60) 2400 متر مربع می باشد ، این سالن در سال 1377 مورد بهره برداری قرار گرفت.

این سال در طول ایام هفته مورد استقبال و استفاده تیمهای ورزشی و افراد علاقمند دانشجو و کارمند می باشد ، در طول سال جشنواره های ورزشی به مناسبت های مختلف در این سالن برگزار می گردد و مورد اسقبال علاقمندان قرار دارد ، صبحها کلاسهای ورزشی دانشجویان دختر و بعدازظهرها دانشجویان پسر  و کلاسهای فوق برنامه ورزشی دانشجویان و کارکنان در آن اجرا میگردد.

سالن های  شهید موحدی

سالنهای جنبی شهید موحدی به متراژ 1200 متر مربع شامل سالن تیراندازی استاندارد ، سالن تنیس روی میز ، سالن بدنسازی مجهز به دستگاه های پیشرفته ، سالن ورزشی اتحاد ، سالن دارت و سالن ایروبیک می باشد ساخت آن همزمان با ساخت سالن اصلی موحدی در سال 1370 آغاز گردید و در سال 1377 ( مورد بهره برداری قرار گرفت ، سایر امکانات جنبی شامل دوش ، رختکن مربیان ، نمازخانه می باشد.)

 این امکانات علاوه بر استفاده دانشجویان و کارکنان ، تیمهای دانشگاه ، در اخیتار علاقمندان در طول هفته قرار دارد ، از جمله در کل ایام هفته ، سالن بدنسازی مورد استقبال و استفاده دانشجویان و کارکنان دانشگاه زیر نظر مربی می باشد ، داشتن امکانات مناسب از ویژگیهای منحصر به فرد سالن می باشد.

استخر 9 دی

استخر و سونای سرپوشیده دانشگاه علوم پزشکی در ضلع جنوبی سالن موحدی ، با ابعاد سوله 60*42 (2500 متر مربع) با زیربنای 5000 مترمربع ساخت آن از سال 1379 آغاز و در سال 1393 مورد بهره برداری قرار گرفت ، شامل کاسه استخر به ابعاد 50*25 و امکانات کم نظیر سونا خشک ، سونا بخار ، جکوزش دو قلو ، دوش ، رختکن ، موتورخانه و انبار می باشد. در قسمت شرق این استخر قسمت اداری مدیریت تربیت بدنی در دو طبقه شامل اطاق مدیر و کارشناسان و طبقه همکف سالن کنفرانس قرار دارد.

استخر 9 دی دانشگاه از زمان افتتاح تا کنون مورد بهره برداری و استفاده دانشجویان و کارکنان دانشگاه با کمترین هزینه ورود می باشد که در طول هفته چندین سانس از آن استفاده می نمایند ، صبحها سالن سحرخیزان ویژه شاغلین پرمشغله در طول روز در نظر گرفته شده است ، سالن های مازاد در اختیار بعضی از ارگانهای دولتی متقاضی قرار می گرد از جمله بانکها ، شرکتهای صنعتی و ...

سالن ورزشی میلاد (ویژه بانوان)

این سالن در غرب استخر 9 دی دانشگاه قرار دارد و پروژه ساخت آن از سال 1394 آغاز گردیده و شامل سالن چند منظوره ورزشی و قسمت اداری می باشد. ابعاد این سالن 56*37 (2000 مترمربع) می باشد ، این مجموعه در مراحل پایانی احداث می باشد. این سالن چند منظوره جهت رشته فوتسال ، والیبال 2 زمین ، بسکتبال 2 زمین ، بدمینتون 2 زمین ، طراحی نقشه آن شده است و در طول روز ویژه بانوان دانشگاهی (دانشجو و کارمند) مورد استفاده خواهد بود.

احداث زمین ورزشیاحداث زمین ورزشیاحداث زمین ورزشیاحداث زمین ورزشی

مجموعه روباز ورزشی فرزانگان

این مجموعه جنب دانشکده بهداشت و اولین مجموعه ورزشی مستقل دانشگاه علوم پزشکی می باشد که در فضایی به مساحت 8000 متر مربع ایجاد گردید و شامل یک زمین چمن ، در زمین فوتبال آسفالته ، یک زمین بسکتبال و یک زمین والیبال آسفالته می باشد ، ساخت این مجموعه از سال 67 آغاز و در سال 69 مورد بهره برداری دانشگاهیان قرار گرفت.

زمانیکه دانشگاه امکانات ورزشی زیادی نداشت این مجموعه مورد استقبال گسترده دانشجویان و کارکنان علاقمند قرار داشت مسابقات متعدد ورزشی در زمینهای چمن و آسفالت آن برگزار می گردید. کلاسهای درس تربیت بدنی دانشجویان در این مجموعه اجرا می گردید . در حال حاضر زمین چمن آن مورد بهره برداری دانشجویان و کارکنان قرار دارد و زمینهای آسفالت آن در طول سال به مدارس متقاضی واگذار می گردد.

مجموعه ورزشی دانشوران

این مجموعه در ضلع شرقی دانشکده پرستاری و در جنوب مجموعه ورزشی شهید موحدی قرار دارد در ابعاد 60000 متر مربع در سال 1377 شروع به ساخت شد ، پس از تسطیح زمین ، زه کشی آن انجام شد ، در سال 1378 جدول ذاری آن تکمیل و چمن آن در سال 1380 کاشته شد ، اطراف زمین پیست دو و میدانی 400 متری قرار دارد.

این زمین چمن از بهترین زمینهای چمن طبیعی در استان می باشد ، علاوه بر برگزاری مسابقات فوتبال دانشکده ای و مسابقات کارکنان در آن در طول ایام هفته ساعاتی از آن در اختیار تیمهای متقاضی دانشجویی و کارمند قرار دارد ، بعضی از کلاسهای درس تربیت بدنی دانشجویان در این زمین انجام می گردد.

زمین تنیس خاک سرخ (تلاش)

این زمین به ابعاد 840 متر مربع روبروی سالن شهید موحدی قرار دارد ابتدا به صورت چمن طبیعی و در سال 1375 ساخت آن آغاز و در سال 1377 مورد بهره برداری جهت فوتبال قرار گرفت. از سال 1387 تغییر کاربری یافت و جهت تنیس روی خاک سرخ مورد استفاده قرار دارد ، دانشجویان ، کارکنان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از این زمین در طول هفته استفاده می نمایند.

زمین چمن مصنوعی فوتبال فدک و کوثر

این زمین ها در سال 1375 ساخت آن آغاز گردید و در سال 1377 مورد بهره برداری قرار گرفت ، زمین چمن مصنوعی کوثر 700 متر مربع و زمین چمن مصنوعی فدک 1200 متر مربع می باشد این زمین ها روبروی سالن ورزشی موحدی قرار دارند.

این دو زمین مورد استفاده دانشجویان ، کارکنان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه قرار دارد خصوصا در زمان تعطیلی زمین چمن جهت ترمیم به مدت 3 ماه استفاده از این زمینهای چمن مصنوعی بیشتر از بقیه ماه ها  می باشد.

امکانات ورزشی موجود در خوابگاههای دانشجویی

خوابگاه میلاد و کرمانی (ویژه دختران دانشجو) :

سالن بدنسازی (عفاف) شامل دستگاههای بدنسازی ، شطرنج ، دارت و فوتبال دستی – زمین والیبال و بسکتبال بین فاز 1 و 2 خوابگاه کرمانی ، پیست دوچرخه سواری و وسایل ورزشی پارکی در پشت خوابگاه

خوابگاه میرباقری (دختران دانشجو) :

سالن بدنسازی (حجاب) شامل  دستگاههای بدنسازی ، دارت و شطرنج.

خوابگاه های شهید ردانی و خرازی (پسران دانشجو) :

سالن بدنسازی جوان ، با دستگاه های مجهز و پیشرفته بدنسازی ، اطاق تنیس روی میز ، و در محوطه خوابگاه زمین والیبال و زمین بسکتبال و فوتبال گل کوچک ، دوچرخه 4 دستگاه. و استفاده قراردادی از سالن مسکین تهرانی مربوط به آموزش و پرورش.

خوابگاه کوثر (پسران دانشجو) :

دارای سالن بدنسازی ، تنیس روی میز و استفاه قراردادی از کانون ورزشی امام خمینی جهت فوتسال

خوابگاه جی (پسران دانشجو) :

سالن بدنسازی (شهید عسگری) _ دارای زمین فوتبال گل کوچک و زمین  وایبال و زمین بسکتبال در محوطه خوابگاه _ سالن تنیس روی میز و سالن رزمی _ ایستگاه دوچرخه با 15 دستگاه و استفاده قراردادی از استخر ایثار می باشد.