رفتن به محتوای اصلی
x

افزایش پذیرش تعداد دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی پس از جدایی از دانشگاه اصفهان و عدم تخصیص بناها و زیرساختهای موجود به دانشگاه علوم پزشکی به معنای ضرورت نیاز به زیرساختهایی گوناگون مثل امکانات ورزشی، خوابگاهی و ... بود.

 تا پیش از احداث آشپزخانه و سالن غذاخوری مرکزی، از سلف سرویس دانشکده دندانپزشکی و طبقه بالای مرکز همایش های فعلی استفاده می شد و غذا اغلب در آشپزخانه هایی که بیرون از دانشگاه بود طبخ می شد. در سال 1370 و در زمان آقای مهندس عبداله کوپایی برای احداث غذا خوری مرکزی دانشگاه اخذ مجوز شد و مشاور این پروژه شرکت تلاش نقش جهان بود که وابسته به جهاد دانشگاهی است. طراحی این ساختمان حدود 11 هزار متر برآورد شد ولی سازمان مدیریت برنامه و بودجه با اعتبار حدود 5 هزار مترموافقت کرد. به همین دلیل این ساختمان در ابتدای کار در همین ابعاد برآورد شد که شامل انبار، آشپزخانه مرکزی و سالن غذاخوری شماره یک بود. سفت کاری این بنا تا سال 73 انجام شد و مدتی ساخت آن متوقف ماند تا اینکه با تاکید رئیس وقت دانشگاه از سال 74 مجددا فعال شده و قرار شد در تابستان سال 1375 بخش اول ساختمان افتتاح گردد. اتمام بقیه ساختمان و تکمیل محوطه سازی در سالهای بعد انجام شد. بعدها قسمت جنوب غذاخوری بعنوان نمازخانه در نظر گرفته شده وبه نام نمازخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی، مسجد امام خمینی (ره)، به بهره برداری رسید. در سال 78 قراردادی با بانک رفاه بسته شد و با پرداخت 70 میلیون تومانی بانک و کمک از جاهای دیگر و امکاناتی از محل دانشگاه و کمک های وزارت خانه در اولیل دهه 80 بانک رفاه شعبه دانشگاه و سالن غذا خوری شماره دو افتتاح و به بهره برداری رسید.
جدای از احداث ساختمان، مشکل آغازین بهره برداری، گاز ساختمان بود که با استفاده از کپسول مایع و انتقال آن به آشپزخانه، به سختی غذا طبخ می شد. با هماهنگی دانشگاه اصفهان در سال 75 رینگ گاز در سرتاسر دانشگاه جای گذاری شد که دانشکده ادبیات، دانشکده شیمی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و دانشکده توانبخشی،  دانشکده بهداشت، سازمان مرکزی دانشگاه و ... از این رینگ گاز استفاده می کنند.
تا سال 84 محوطه سازی و ساختمان سازی به پایان رسید. بعدها قسمت قرینه مسجد خالی بود و در سال 94 قرار شد کتابخانه ای در آن قسمت ساخته شود که امروزه به نام کتابخانه مؤیدالاطبا به  بهره برداری رسیده است. نقشه این بنا توسط دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه تهیه و جناب آقای دکتر نعمت بخش، معاون پژوهشی وقت دانشگاه، کمک‌هایی را خارج از دانشگاه جهت احداث این ساختمان پیگیری کردند.
در سال 94 در طبقه بالای سالن غذاخوری مرکزی به احداث محلی بنام خانه دانشجو اختصاص داده شد. این تصمیم الهام گرفته از دانشگاههای بزرگ جهان بود که دارای مجموعه ای دانشجویی به نام Student Union بودند که معادل واژه خانه دانشجو است که در آن امکانات مورد نیاز دانشجویان مثل کتابفروشی، آژانس تهیه بلیط، فروشگاه تهیه یاد بود، محل فعالیتهای فوق برنامه، برپایی جشن و مناسبت ها، خدمات فرهنگی و رفاهی در آن مستقر می باشد.  این ساختمان با استفاده از روش ساختمان سبک احداث شد و مجموعه ستادی حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی در آن مستقر و در سال 97  به بهره برداری رسید. در مجموعه 15 هزار متر مربع ساختمان قابل استفاده در قسمت غذاخوری ساخته و در حال حاضر بهره بردای می شود.
منابع:
- مصاحبه دکتر علیرضا یوسفی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بهمن ماه 1399.
- گروه تدوین تاریخ دانشگاه، بهمن ماه 1399.