دستگاه سنجش تعادل انرژی روزانه
این دستگاه با استفاده از اطلاعاتی که هر فرد از مواد غذایی مصرفی خود و نیز از فعالیت های فیزیکی و مشخصات فردی خود به آن می دهد، اطلاعات زیر را در اختیار کاربر قرار می دهد:
ا- وضعیت تعادل انرژی 2-وضعیت تعادل وزن 3-فرم دریافت مواد غذایی 4-جدول دریافت مواد مغذی
این دستگاه مبتنی بر یک سیستم نرم افزاری است که چون هدف کاربری بسیار آسان و در دسترس تمام گروه ها و اقشار جامعه در طراحی آن وجود داشته است. در یک سیستم سخت افزاری(دستگاه کامپیوتری جیبی یا Pocket P. C) تعبیه شده که کاربر بدون داشتن مشکلات ناشی از حمل رایانه شخصی و هزینه آن و نیز سهولت کاربری با دستگاه مورد نظر از قبیل انتخاب گزینه های سیستم با قلم تماسی بر روی صفحه تماسی LCD، به صورت یک دستگاه ارائه گردیده است.
شیر خشک غنی شده با آغوز
امروزه خشک کردن پاششی به عنوان یک عملیات واحد در صنعت غذا و لبنیات برای تولید پودر با هدف حفظ ترکیبات فعال و مواد مغذی برای مدت زمان طولانی کاربرد دارد. مهم ترین ویژگی پودر به دست آمده با این روش، یکنواختی ذرات آن است، که باعث حل شدن سریع، مخلوط شدن آسان ان با دیگر مواد و همچنین سهولت استفاده از پودر به عنوان یک جز افزودنی می شود. در این بررسی شیر خشک غنی شده به وسیله کلستروم یا آغوز با استفاده از خشک کن پاششی منجر به تولید ماده ای با مقدار قابل توجهی مواد مغذی ، از جمله ایمنو گلوبین ها ، کلسیم و فسفر فراوان شد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و رشد بافت های ماهیچه ای و استخوانی برای تمامی سنین بسیار مفید خواهد بود. متغییر های مورد بررسی برای به دست آوردن شرایط بهینه فرایند خشک کردن و تولید محصول مناسب شامل دبی آغوز و شیر، دمای ورودی آغوز و شیر، درجه حرارت هوای ورودی و خروجی و دبی هوای ورودی بودند .مهم ترین مزیت این ماده نسبت به شیر خشک معمولی دارا بودن مواد آلی مانند پروتئین و ایمنو گلوبین ها و ماد معدنی مانند کلسیم و فسفر بیشتر می باشد و در عین حال تولید آن به این روش نیازمند وسایل ازمایشگاهی و صنعتی پیچیده نیست.
تولید نانوالیاف صمغ بادام به روش الکتروریسی
اهداف این تحقیق عبارتند از: 1) تفکیک صمغ بادام به دو جز محلول و نامحلول در آب وسپس بررسی ویژگی های عملکردی و فیزیکوشیمیایی مختلف آنها 2) الکترویسی جزء محلول در آب صمغ بادام برای تولید نانوالیاف 3) تلفیق وانیلین به عنوان یک مادهی فرار و حساس به دما در نانوالیاف صمغ بادام و مشخصه یابی نانوالیاف حاصل از آن 4) بررسی رهایش وانیلین موجود در نانوالیاف حاصل در مدل سیستم های مختلف مواد غذایی 5) افزودن نانوالیاف حاوی وانیلین به یک ماده غذایی واقعی که در معرض دمای بالا قرار میگیرد مانند کیک و بررسی رهایش وانیلین در طی پخت و نگهداری.
شیر سویای پروبیوتیک حاوی اسانس زیره سبز
فراورده های پروبیوتیک در کشور ما عمدتا در گروه محصولات لبنی توسعه یافته اند اما مشکلاتی که در رابطه با این فراورده ها از جمله عدم تحمل لاکتوز و محتوای کلسترول آنها مطرح است تلاش جهت تولید محصولات پروبیوتیک غیر لبنی را در پی داشته است. هدف از انجام این پژوهش تولید و بهینه ساز فرمولاسیون فرآورده هدفمند جدیدی است که علاوه بر خصوصیات پروبیوتیکی حاوی اسانس زیره سبز جهت افزایش خواص تغذیه ای آن می باشد. برای انجام این تحقیق سه نمونه سیر سویا حاوی 0/01%، 0/02% و 0/03% اسانس زیره سبز آماده گردید. مایه تلقیح حاوی سلول های باکتری با دانسیته نوری 0/5 در طول موج 620 نانومتر تهیه گردید و تلقیح باکتری در هر یک از نمونه های شیرسویا به میزان (v/v) 1% صورت گرفت. سپس در شرایط هوازی در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. جهت بررسی روند تغییرات جمعیت باکتری و pH، نمونه برداری در فاصله های زمانی سه ساعته انجام گرفت. غلظت اسانس زیره در سه سطح 0/01%، 0/02% و 0/03% و طول زمان تخمیر در سه سطح 6، 9 و 12 ساعت متغیرهای آزمایش تعریف شدند. در نهایت جهت بررسی فاکتورهای آزمایشی از روش سطح پاسخ در نرم افزار SAS استفاده گردید. نتایج نشان داد که به ترتیب غلظت اسانس زیره با درجه دومف زمان با درجه اول و سپس زمان با درجه دوم بر جمعیت نهایی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 و نرخ رشد بیشینه آن موثر است (0/05>Pvalue). در حالیکه غلظت اسانس زیره با درجه اول اثر معنی داری بر جمعیت نهایی باکتری مورد آزمایش و نرخ رشد بیشینه آن نداشت. بر اساس آزمایشات انجام شده شرایز بهینه شیر سویای پروبیوتیک حاوس اسانس زیره سبز در غلظت اسانس زیره 0/02% و طول زمان تخمیر 9 ساعت تعیین گردید. نتایج تحقیق حاضر می تواند در تهیه فراورده عملکردی تخمیری و بومی، غنی شده با گیاه دارویی زیره سبز مورد استفاده قرار گیرد.