اهمیت زیرساختها در بحث ارائه خدمات بسیار مهم است و یکی از این زیرساختها، توسعه فضای فیزیکی است که مشارکت همه حوزهها در این مسیر ضروری است وهمه معاونتها باید در توسعه زیرساخت فضای فیزیک مشارکت داشته باشند. پس از ادغام دانشگاه علوم پزشکی و بهداری وسعت خدماترسانی دفتر فنی گسترش بیشتری پیدا کرد. قبلا دانشگاه فقط در حیطه پردیس دانشگاه خدمت رسانی داشت و بعد از ادغام، خدمترسانی در سطح استان انجام می شد. از احداث خانه بهداشت در اقصی نقاط استان تا بیمارستان هایی که در سطح شهرستان ها تا سطح شهر بود. که بزرگترین پروژه، تکمیل ساخت بیمارستان الزهرا(س) بود.
کمیته مالی و فنی دانشگاه، کمیته ای مشکل گشا بود از پروژه هایی که در روستاها و شهرستان های دور باید ساخته یا مرمت می شد تا پروژه های بزرگ، همه در این کمیته مطرح و راجع به آن تصمیم گیری می شد. با آغاز طرح تحول سلامت منابع مالی خوبی در اختیار طرح های توسعه و این کمیته قرار گرفت و درجلساتی که در آن نماینده دفتر فنی و نمایندگان معاونتها حضور داشتند، مرتباً گزارش پیشرفت کارها، نواقص و اشکالات موجود، خلاءها و موانع مطرح میشد و هر حوزه پیشرفت کاری خود را ارائه میداد. در بخش بهداشت به دلیل اطلاعات دقیق، باعث میشد منابع مالی محدود آن زمان به خوبی هزینه شود. به این معنا که مدیریت منابع دقیق انجام میگرفت و همیشه طبق جدول زمانبندی از مرحله کلنگزنی و یا بازسازی تا مرحله تکمیل انجام میشد.
جهت اولویت بندی ها، اعضای جلسه (ذیحسابان، مدیر بودجه و ...) نظرات خود را در کمیته مطرح می کردند و نهایتا تصمیم جمعی در مورد آن گرفته می شد، مسائلی مثل بازسازی، نوسازی و تعمیرات اساسی بیمارستانها در سطح استان و غیره. اولویت بندی مصوبهی پیشنهادی کمیته مالی و فنی در درجه اول بیمارستان ها بود از نظر ایستایی (نه مقاوم سازی) ، سقف، که در حین خدمات رسانی مشکلی ایجاد نکند، احیای سیستم برق رسانی و موارد دیگر.
از نظر اعتبارات با توجه به فصل، مناطق سردسیر در اولویت بودند و با دستور مستقیم معاون پشتیبانی وقت دانشگاه (مجری طرح های عمرانی) اولین تخصیص ها به مناطق سردسیر داده می شد و در نیمه دوم سال پروژه ها در مناطقی شرقی استان مثل بیابانک و اردستان انجام می شد. به این ترتیب کمیته مالی و فنی تعادل و عدالتی در تخصیص اعتبارات انجام می داد. یکی از شاخصه های اصلی کمیته مالی و فنی این بود که مصوبه های این کمیته به هیچ عنوان تحمیلی نبود و همه امور طبق نظرات کارشناسی انجام می شد و تصمیم گیری نهایی با اطمینان و لازم الاجرا انجام می شد. در سال 75 به صورت همزمان بیمارستان چمران، بیمارستان فاطمیه خوانسار، دانشکده بهداشت، مجموعه غذاخوری دانشگاه طی پروژهای سخت و شبانهروزی انجام و افتتاح شد.
این کمیته یکی از کمیتههای سیاست گزاری و اجرایی بسیار مهم بود، هم از طریق منابع وزارتخانه و هم از طریق خیرین، به نوعی که طی دوسال کلیه پایگاههای بهداشت، خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی بازسازی یا نوسازی شد. این اتفاق در سیمای سی ساله بینظیر بود.
منابع:
- مصاحبه دکتر غلامحسین صدری، تیر ماه 1400
- مصاحبه مهندس عبدالرحیم محمودیان مرداد ماه 1400
- مصاحبه مهندس سید مرتضی میرلوحی مرداد ماه 1400
- گروه تدوین تاریخ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان