رفتن به محتوای اصلی
x

 (گزارش تهیه شده در فروردین ماه 1353)

سالی که گذشت مراکز پزشکی دانشگاه با تغییر و تحولات زیادی از نظر ایجاد ساختمانهای جدید و تغییرات کلی روبرو بود که باختصار چند قسمت از این تحولات را می آوریم.

بیمارستان فیض

 توسعه بیمارستان ۷۵۰متر ساختمان شامل ( پاویون انترنها و آشپزخانه و ناهارخوری مدرن ) با۳۰۰ مترمربع، ساختمان انبارها و یشت ترانسفور موتور و ژنراتور. در ضمن در همین سال ترانسفورموتور نیز در محل ساختمان جدید نصب شده و هم اکنون قابل بهره برداری است. و همچنین از نظر توسعه فضای بیمارستان مساحت ۵۱۵ مترمربع خانه ای که در مجاور بیمارستان بوده در نظر گرفته شد و بر آورد قیمت گردید و در شرف خریداری است.

مرکز پزشکی فیض، جوان و پرتحرك

(گزارش منتشر شده در مرداد ماه سال 1354)

مرکز پزشکی فیض در سال ۱۳۲۳ بصورت يك درمانگاه (در محل درمانگاه فعلی بیمارستان) توسط یکی از خیرین شهر اصفهان آقای حاج عبدالعلی فیض بنا و شروع بکار کرد و در سال ۱۳۳۵ که معلوم گردید این درمانگاه کافی برای رفع نیازمندیهای در این ناحیه نیست، بهمت بانی آن در کنار درمانگاه قطعه زمینی خریداری و ساختمان يك بيمارستان صد تختخوابی شروع گردید. هنگامی که قسمت اعظم اسکلت بیمارستان ساخته شد، در تاریخ اردیبهشت ماه ۱۳۴۱ به وزارت بهداری اهداء گردید. در این بیمارستان ۶۰۰۰ متر مربعی جز مخارجی که آقای فیض نموده، هزينه هائی را نیز وزارت بهداری متحل گردیده است.

بیمارستان فیض در سالهای ۱۳۴۶ و سال ۱۳۴۹ بمناسبت شیوع بیماری التور در اصفهان مدتی منحصرأ بيماران مشكوك به التور را بستری و تحت درمان قرار داده و از این راه کمک بسیار مهمی به بهداشت این ناحیه بلکه تمام استان نموده است.

انتقال به دانشگاه

در آبان ماه ۱۳۴۸ بموجب مقادله نامه منعقده بین دانشگاه اصفهان و وزارت بهداری، بیمارستان فیض به دانشگاه واگذار گردید و اولین رئیس دانشگاهی آن به انتصاب آقای دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه آقای دکتر مصطفی راسخ بود. بیمارستان به دانشگاه واگذار و اساتید متخصص در این مرکز کار درمان و آموزش دانشجویان را آغاز نمودند.

دومین رئیس دانشگاهی این مرکز مرحوم دکتر اصغر محیی استاد عالیقدر دانشگاه بود و سپس آقای دکتر نعمت الله برومند ریاست آن را عهده دار گردید. و هم اکنون (سال 1354) آقای دکتر صیرفیانپور رئیس این مرکز می باشد که در دیدار ما به مرخصی رفته بودند و قائم مقام ایشان آقای دکتر ابراهیمی از آشنائی با جزئیات بیمارستان ما را رهنمون بود و آقای وحدتی مدیر مرکز نیز در هر مورد توضیحات کافی داد.

مرکز پزشکی فیض دارای بخش های داخلی، جراحی اطفال و اورژانس می باشد و در این مرکزجمعا ۱۱۶ تخت باضافه ۱۶ تختخواب ریکاوری موجود است.

مرکز پزشکی فیض دارای سرویس های رادیولوژی، کاردیوگرافی، آزمایشگاه خون، بانك خون ودرمانگاه های جراحی، اطفال، داخلی و دندانپزشکی مجهز می باشد و برای تغییرات اساسی آن برنامه هائی بتصويب رسیده است. در سال گذشته خوابگاه اسیستانها و دستیاران مرکز پزشکی افتتاح گردید که بدون اغراق می توان گفت این خوابگاه از هر نظر مجهزو با تسهیلات رفاهی خود در زمره بهترین خوابگاههای دانشجویی دانشگاه است. سالن تلویزیون آن در نوع خود عالی و بطور کلی باید از این نظر برای پزشکی فیض استثنایی قائل بود.

طبقه تحتانی خوابگاه مذکور به آشپزخانه و رستوران بیمارستان اختصاص یافته که دیدار کوتاهمان بیش از هر چیز وسایل مدرن و امکانات عالی این آشپزخانه بیمارستان نظرمان را جلب نمود. ساختمان انبارها و سالنهای رختشوئی و خیاطی نیز جدید تأسیس می باشد. مرکز پزشکی فیض دارای ۲ اطاق عمل می باشد و کتابخانه آن نیز ۱۱۰۰ جلد کتاب در علم پزشکی دارد و ۳۰ مجله معروف پزشکی دنیا را آبونه است.

آینده ای بس درخشان

تلاش همه جانبه پزشکان و پرستاران مرکز پزشکی فیض و امکانات عالی این مرکز از آینده ای بس درخشان نوید میدهد. با این امید که این مرکز جوان پر تلاش بتواند در راه هدف مقدم خود موفقیت صد چندان داشته باشد.

 (گزارش منتشر شده در شهریور ماه 1355)

در مصاحبه یی که با آقای ایرج یزدانی رئیس اداره امور بیمارستان ها در مورد کار کرد مراکز پزشکی دانشگاه در سال تحصیلی گذشته بعمل آوردیم گفته شد مراکز پزشکی دانشگاه اصفهان در سال 1355 با در اختیار داشتن ۹۲۵ تختخواب بيمارستانی جمعا حدود ۳۰۰۰۰۰ بیمار سرپایی را معالجه کرده ، ۲۰۰۰۰ بیمار را بستری نموده و ۱۰۰۰۰ مورد عمل جراحی داشته است و روزانه بطور متوسط يماران بستری ۵۴ نفر بوده است.

مرکز پزشکی فیض

با در نظر گرفتن تراکم جمعیت در این منطقه از شهر اصفهان، این بیمارستان بخوبی از عهده وظایف خود بمنظور انجام و اعطاء خدمات درمانی برای بیماران مراجعه کننده برآمده و یکی از فعال ترین مراکز پزشکی است. دانشگاه اصفهان برای توسعه این مرکز برنامه هایی دارد و با خریدن چند منزل در مجاورت این بیمارستان ساختمان فعلی آن تقریبا بدو برابر قابل توسعه خواهد بود و سرویس های جدیدی در آن دایر خواهد شد.

ساختمان جدید مرکز پزشکی فیض گشایش یافت

(گزارش منتشر شده در بهمن ماه 1356)

طی مراسم خاصی عصر روز پنجشنبه ششم بهمن ماه ساختمان جدید مرکز پزشکی فیض گشایش یافت. در این مراسم که آقای محمدعلی طوسی رئیس دانشگاه، معاون مالی و اداری، رؤسای مراکز پزشکی و چند تن از استادان دانشکده پزشکی شرکت داشتند ابتدا آقای دکتر صیرفیانپور رئیس مرکز پزشکی فیض طی سخنانی در باره ساختمان جدید گفت:

ساختمان جدید این مرکز شامل قسمت های، اداری، کلاس درس، دفتر پرستاری و کتابخانه می باشد. ساختمانی را که مشاهده مینمایید با كمك آقای حاج عبدالعلی فیض که دستمزد کارهای این ساختمان را تقبل نموده اند وهزینه دانشگاه اصفهان، زیر نظر وهدایت ریاست دانشگاه اصفهان ساخته شده است. ضمنا تعداد ۵۰هزار آجر بوسیله آقای هادیان جزی اهدا شده است. مساحت این ساختمان ۶۰۰ متر مربع است و کل مخارج بنای ساختمان از محل اعتبارات دانشگاه به مبلغ ۶۳۰۰۰۰۰۰ ریال میباشد.

ضمنا در نظر است کلنگ بنای ساختمان درمانگاه چشم پزشکی که در محل ساختمان قدیمی بناخواهد شد بزودی زمین زده شود. از زحمات اداره ساختمان دانشگاه آقایان مهندس ضرایی، مهندس مظاهری و اداره تأسیسات آقای دکتر اله دادی و کلیه افرادی که به نحوی در بنای این ساختمان مساعدت نموده اند صمیمانه تشکر مینمایم.

پس از سخنان رئیس مرکز پزشکی فيض، ساختمان جدید این مرکز پزشکی باقطع نوار سه رنگ توسط خانم گلشنی سرپرست خدمات پرستاری مرکز پزشکی فیض گشایش یافت و قسمت های مختلف آن مورد بازدید رئیس دانشگاه و دیگر شرکت کنندگان در مراسم مذکور قرار گرفت و درباره کتابخانه ساختمان جدید توسط آقای محمد على درب امامیه مسئول کتابخانه توضیحاتی داده شد.

منابع:

- گزارشهای منتشر شده در نشریه "اخبار دانشگاه اصفهان" سالهای 1353 تا 1355

- گروه  تاریخ چند رسانه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان