رفتن به محتوای اصلی
x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دکتر عباس ادیب از داروسازان برجسته ایران و از مفاخر استان اصفهان است. وی در سال ۱۳۰۱ در حبیب آباد اصفهان به دنیا آمد. در حبیب‌آباد به مکتب رفت. پس از آن به دولت آباد آمد و تا چهارم ابتدایی را در آنجا به پایان رساند. چون برای ادامه باید به اصفهان می‌آمد و سن کمی داشت، پس در همانجا نزد مرحوم شیخ عباسعلی ادیب بسیاری از علوم جبر و مثلثات و علوم فضایی و نجوم و هیئت و مقدمات عربی و.. را فرا گرفت سپس به اصفهان آمد و شش سال در دبیرستان سعدی تحصیلات خود را تکمیل کرد و پس از کنکور در رشته داروسازی مشغول تحصیل در دانشگاه شد.

در سال دوم دانشکده طب ازدواج کرد و در سال‌های ۱۳۲۷ و ۱۳۲۸ صاحب دو دختر شد که هردو اکنون از پزشکان مجرب هستند. در سال ۱۳۳۰ که طب را تمام کرد به اصفهان آمد و در دانشگاه اصفهان مشغول تدریس و تحقیق شد. از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۴۶ تقریباً همه امور عمرانی دانشگاه توسط دکتر ادیب انجام شد. در سال ۱۳۴۶ که دوباره دانشگاه اصفهان فعالیت خود را از سر گرفت، معاونت امور اداری و مالی با استاد ادیب بود. وی در سال ۷۵ بازنشست شد، اما کماکان از تدریس به جویندگان علم دریغ نمی‌ورزید.

دکترعباس ادیب بیش از حدود ۲۰ هزار صفحه کتاب نوشته که همه در طب و داروسازی راهگشای بسیاری از بیماری‌هاست. وی برای ترجمه کتاب تشخیص و درمان طبی بیماری‌ها برگزیده دومین دوره کتاب سال ایران شد؛ همچنین برگزیده پنجمین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان سال ۱۳۹۸ است. از مهمترین آثار عباس ادیب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- از مکتب خانه تا دانشگاه: شتاب دگرگونی‌های مردم اصفهان در هشتاد سال اخیر

- بیماری‌های گوارشی و هلیکوباکترپیلوری: پاتوفیزیولوژی، تشخیص و درمان

- فارماکولوژی مامایی: مبانی مستند برای کاربرد ایمن داروها

- روشنگری در پزشکی کهنه و نو

- فارماکولوژی پزشکی

- ژن درمانی